Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a participat, marți, 15 august la la festivităţile organizate la Comandamentul Flotei Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei. Marcel Ciolacu a declarat că Forţele Navale Române au avut şi vor avea în continuare o contribuţie semnificativă pentru securitatea României şi a partenerilor noştri din spaţiul Nord-Atlantic.

„Aș vrea să-i salut pe toți marinarii români, militari sau civili! Vă doresc tuturor numai bine și mult succes în activitatea dumneavoastră. La mulți ani, în această zi sfântă de 15 august, Ziua Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni!

Doamnelor și domnilor, pe lângă importanța istorică, Ziua Marinei Române mai are o semnificație simbolică aparte. Prin această sărbătoare marcăm rolul deosebit pe care România îl are în regiunea Mării Negre și la gurile Dunării, locul unde se deschide cea mai importantă cale de navigație dintre Orient către inima Europei. În ultimii ani, această poziție a României a căpătat o semnificație din ce în ce mai importantă atât în ceea ce privește dezvoltarea activităților comerciale sau a politicilor energetice ale Uniunii Europene, dar mai ales în privința poziției geostrategice esențiale pentru alianța nord-atlantică din care facem parte”, a afirmat președintele PSD.