La final de an este vremea bilanțurilor și, din acest punct de vedere, eu cred că PSD a demonstrat, așa cum a promis, că poate asigura o guvernare stabilă în vremuri dificile. La fel de adevărat este și că, în cadrul coaliției, nu am reușit mereu să luăm cele mai adecvate decizii. Dar am revenit la ele, le-am corectat, și întotdeauna am ținut ca acestea să respecte două principii politice: solidaritatea și responsabilitatea.

A fost un an greu, iar eu le mulțumesc tuturor românilor că la sfârșitul lui 2022 și-au păstrat încrederea în PSD. Le mulțumesc, de asemenea, membrilor social-democrați și aleșilor locali ai PSD – primarilor noștri, președinților de consilii județene, consilierilor locali și județeni – pentru efortul lor de a arăta că schimbăm și sprijinim România inclusiv de la firul ierbii. Și nu în ultimul rând, mulțumesc echipei PSD pentru unitate și decizii responsabile.

Am încredere că și în anul 2023 vom continua să guvernăm în interesul românilor. Și știu că PSD va lupta în continuare pentru stabilitate politică.
Nu în ultimul rând, am speranța că ne vom urmări cu mai mult pragmatism interesele naționale în Uniunea Europeană. Pentru că una dintre lecțiile sfârșitului de an 2022 este că nu mai putem avea o politică externă pasivă, nu mai putem spera doar la bunăvoința altora, ci trebuie să apărăm și să promovăm mai activ și cu mai multă determinare obiectivele noastre în cadrul comunității europene.

La mulți ani tuturor românilor! Vă doresc un An Nou în care compasiunea și solidaritatea să se transforme în puterea noastră de a trece peste orice încercare!

Paul Stănescu,

Secretarul General al PSD