Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Constantin Budăi, atrage atenția guvernanților că nivelul datoriei publice bate record după record, de aproape jumătate din PIB al României, cu implicații pentru mai multe generații!

“Partidul Social Democrat a preluat datoria publică la 37% din PIB și a lăsat-o la 35%, când a plecat de la guvernare. Cu toate astea, aduceți-vă aminte câte critici primeam zilnic din partea Opoziției, dar mai ales din partea actualului prim-ministru, că PSD se împrumută atât de mult, că din cauza noastră vor plăti copiii și nepoții noștri! Ei bine, PNL a dus datoria publică la, atenție, 48% din PIB! Îi mai auziți pe liberali zicând ceva acum, când au îndatorat țara record?!”, precizează vicepreședintele Marius Constantin Budăi.

Mai mult, atrage atenția liderul social-democrat, împrumuturile au loc în condițiile în care alocațiile, salariile și pensiile au fost înghețate, iar investițiile mari lipsesc cu desăvârșire.

„Guvernare pe datorie! Atât poate noul CDR (PNL-USRPLUS-UDMR)! Fantasticul premier dezertor, Vasilică Cîțu, ne îndatorează copiii și nepoții, amanetând viitorul economic al țării noastre. Acei copii și nepoți, Cîțule, pentru care ai refuzat să găsești soluții să le dublezi alocațiile! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital și fără vreo investiție notabilă pentru pandemie!”, concluzionează deputatul Marius Constantin Budăi.

Biroul de presă al PSD