Președintele PSD, Marcel Ciolacu, alături de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și europarlamentarul Mihai Tudose, au participat duminică, 28 aprilie 2024, la depunerea candidaturii pentru funcţia de primar al Capitalei a Gabrielei Firea, prim-vicepreședinte PSD. La eveniment au mai fost prezenți: președintele PSD Sector 3, Marian Neacșu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, Rareș Hopincă, candidatul Alianței PSD-PNL la alegerile pentru primăria Sectorului 2, și Adrian Vigheciu, candidatul Alianței PSD-PNL la alegerile pentru primăria Sectorului 5.

Gabriela Firea a afirmat că s-au pierdut aproape patru ani pentru Bucureşti.

„Avem nevoie pentru o capitală modernă, în primul rând, de o echipă de o echipă determinată, muncitoare, sinergică, dornică să muncească, să muncească real şi să comunice cu cetăţenii, pentru că şi acest lucru este extrem de important. Oamenii ne pot ierta dacă greşim, dar nu ne pot ierta dacă nu ne pasă şi nu le arătăm că ne pasă de fiecare în parte, fie că este vorba despre tineri, despre copii, despre femei, bărbaţi”, a spus președintele PSD București.

Marcel Ciolacu a adăugat că Bucureştiul are nevoie de un program integrat.

„Bucureştiul are nevoie de Sorin Grindeanu, are nevoie de Alexandru Rafila, are nevoie de Mihai Tudose, să venim şi să prezentăm bucureştenilor fiecare sector, ce înseamnă să venim cu dezvoltare şi, pe urmă, conectivitatea şi totul integrat într-un plan pentru Bucureşti”, a mai spus premierul României.