Președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a participat sâmbătă, 18 iunie 2022, la ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, care are loc la Chişinău. Marcel Ciolacu a declarat că „Parlamentul României sprijină și solicită conferirea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova la următorul Consiliu European”.

„Parlamentul României sprijină și solicită conferirea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova la următorul Consiliu European. Parlamentul României dorește și extinderea parteneriatului comercial și economic pentru a permite accesul mai amplu la piața unică europeană și astfel dezvoltarea accelerată a Republicii Moldova”, a transmis președintele Camerei Deputaților.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că România şi Republica Moldova trebuie să facă „un nou pas” şi să muncească împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor celor două ţări.

„Astăzi, trebuie să facem un nou pas și să muncim, împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetățenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relațiilor noastre bilaterale și obținerea statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv! Și spun «împreună», pentru că experiența de 15 ani pe care România o are în UE ne-a demonstrat că aceasta este calea pentru a aduce bunăstare cetățenilor”, a mai spus președintele PSD.