Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că producătorii români de măşti chirurgicale au fost împiedicaţi să-şi vândă produsele în străinătate şi le solicită guvernanţilor să sprijine capitalul românesc prin liberalizarea exportului.

„O întrebare pentru domnii Cîţu, Orban şi Voiculescu: cum e posibil ca România să interzică exportul de măşti chirurgicale, dar să permită importul tuturor măştilor neconforme?! Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-şi afacerea şi cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă sa plătească salarii, taxe şi impozite. Oameni de care statul român condus de Orban, apoi de Cîţu şi Voiculescu, şi-a bătut joc!!! Anul trecut dl. Orban se lăuda peste tot cum va produce România echipamente de protecţie. Ce s-a ales din aceste promisiuni? Nimic!”, a scris Marcel Ciolacu, joi, 8 aprilie 2021, pe Facebook, după vizita la o fabrică care produce echipamente de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Producătorii români nu numai că nu au primit niciun fel de ajutor, dar au fost şi împiedicaţi să-şi vândă marfa în afară. Decizia aberantă legată de exporturi i-a legat practic de mâini şi de picioare! Dacă nu-i ajutaţi, măcar nu-i mai încurcaţi! Liberalizaţi exportul de măşti chirurgicale! Sprijiniţi capitalul românesc!”, le-a mai transmis președintele PSD guvernanţilor.