Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat joi, 12 august 2021, la B1 TV, că legea în România prevede că persoanele cu condamnări penale nu pot fi membri ai Guvernului și a catalogat drept ridicole declaraţiile unor membri ai PNL care aruncă în derizoriu fapta premierului.

„Este evident faptul că noi avem o lege foarte clară în care nu poţi să fii membru al Guvernului României atâta timp cât ai săvârşit o infracţiune. În lege nu specifică când ai săvârşit infracţiunea – la tinereţe sau la bătrâneţe. Mai ridicol mi se pare ce fac unii lideri ai Partidului Naţional Liberal care aruncă în derizoriu această infracţiune. Vreau să vă reamintesc că suntem pe primul loc în Europa la accidente produse din cauza alcoolului şi la decese în rândul copiilor ucişi de şoferi beţi. Declaraţiile făcute de anumiţi lideri ai Partidului Naţional Liberal spun că este normal să conduci beat. Dar cel mai grav este că domnul Cîţu a săvârşit o infracţiune, preşedintele nu poate să-l demită, dar preşedintele României poate să-i ceară demisia. De 48 de ore preşedintele României se face că nu vede legea şi nu cere demisia primului ministru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai susţinut că Dacian Cioloş şi Dan Barna au dispărut deodată și că din documentele din Statele Unite este evident că fapta lui Florin Cîțu a fost încadrată la infracţiune pentru care a şi făcut două zile de închisoare.

„Preşedintele României nu cunoştea aceste detalii? Preşedintele României desemnează un prim ministru fără să aibă toate detaliile? Vechii lideri ai PNL au făcut puşcărie parcă pentru valorile liberale, pentru principii. Cîţu vrea să stea pe scaunul Brătienilor pentru că a făcut puşcărie pentru că e beţiv?. Nu ai dreptul la acces la informaţii clasificate cât timp eşti infractor. Nu o ştie domnul Iohannis? Unde este preşedintele României care cerea de trei ori pe zi fără penali în funcţii publice?”, a adăugat Marcel Ciolacu.