Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, 25 mai 2020, că acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor” reprezintă un „atac neeuropean” şi a susţinut că nu îl cunoaşte pe Viktor Orban, premierul Ungariei.

„Atacul preşedintelui Iohannis e unul mic şi neeuropean, lucru sancţionat şi în presa internaţională şi de către cancelarii. De fapt, Iohannis a depăşit o linie roşie în ceea ce priveşte atacul politic şi aici mă refer în primul rând la atacul cu Ardealul. Instituţiile statului mi-au răspuns, absolut toate, că nu există astfel de lucru, nu există dosare în acest domeniu. Nu îl cunosc pe Viktor Orban, nu că nu mi-aş dori să îl cunosc pe Viktor Orban, dar nu am avut această plăcere, nu am vorbit nici măcar la telefon, nici direct, nici prin interpuşi, lucru pe care îl cunoaşte Iohannis, pentru că plecăm de la premisa că este cel mai informat om din România. Veşnicul duşman al preşedintelui e PSD, deja e o obsesie, aţi văzut de câte ori repetă la fiecare ieşire. Eu, în schimb, sunt un om de construcţie, sentimentul de ură pentru mine nu există şi cred că un lider politic nu trebuie măsurat după cât de mult îşi înjură adversarii politici”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1.