Președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a declarat joi, 25 noiembrie 2021, în plenul Parlamentului că Partidul Social Democrat a acceptat această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate.

„Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea și experiența pentru a opri chiar acum prăbușirea pentru a fi alături de oameni, de români și a stabiliza țara. Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate și pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului. Am propus oameni cu experiență politică și administrativă, am venit cu profesioniști care au performat în mediul privat. Am venit cu medici de excepție. Nu este timp de experimente. Trebuie să aplicăm măsurile Partidului Social Democrat încă din prima zi”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a adăugat că România are nevoie de un nou drum, în care „statul are grijă de cetăţenii săi”, mai ales de cei vulnerabili, un drum în care „munca este încurajată şi răsplătită” și că Guvernul trebuie să protejeze viaţa cetăţenilor şi că „a fost prea multă suferinţă în România în această perioadă.

„PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum, bărbați și femei, mame și tați, părinți și bunici. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogați și privilegiați. Mulți români duc o luptă dură cu greutățile de zi cu zi, multora le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele. România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Avem o inflație record și venituri înghețate pentru oameni. Avem un drum lung în față pentru a crește din nou puterea de cumpărare. Avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai. (…) Am venit la guvernare pentru a fi alături de firmele românești și de antreprenorii români. Trebuie ca firmele să rămână deschise și oamenii să muncească. „Cumpără românește” este conceptul către care vom orienta economia. Îi vom sprijini cu toată forța pe cei care produc în România, pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. 80% din programul nostru economic conține măsuri pentru IMM-uri și companiile țării. Toate firmele care produc aici vor primi sprijin, indiferent de naționalitatea lor. Vreau ca această guvernare să fie un partener serios și sincer pentru mediul de afaceri, indiferent că vorbim de afacerile mici sau de marile corporații”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.