Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat, marți, 13 iunie 2023, drept candidat pentru funcţia de prim-ministru de către președintele României. Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii executivului să depună jurământul.

„Dacă Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României, așa cum ați menționat și dumneavoastră, îmi doresc ca viitorul Guvern al României condus de către mine să fie despre economie și reformă.

În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat și pe urmă să venim la dumneavoastră pentru depunerea jurământului. Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de Programul Național de Redresare și Reziliență. Locul României este în Uniunea Europeană și în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcție, drumul României este unul sigur și cu o stabilitate politică devine o certitudine.

Eu vă mulțumesc încă o dată pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o de a fi prim-ministrul desemnat, lucru care îmi aduce în egală măsură și o mare responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități”, a declarat președintele PSD.