Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat duminică, 24 mai 2020, că PSD nu avansează, la acest moment, o dată privind organizarea alegerilor, precizând că este foarte important ca acestea să fie de aşa natură poziţionate în timp astfel în cât să asigure accesul liber la vot şi egalitatea de şanse între candidaţi, pentru a nu risca vicierea scorului electoral.

„Nu avem o dată. Important este să vedem ce o să se decidă la Curtea Constituţională legat de cine stabileşte data alegerilor. Deocamdată există această lege, cu Parlamentul, dar dacă va decide Parlamentul, atunci opţiunile toate sunt deschise, sunt negocieri. Ce e foarte important este ca aceste alegeri să fie de aşa natură poziţionate în timp astfel încât să asigure accesul liber la vot şi egalitatea de şanse între candidaţi, pentru că dacă noi mergem în plină pandemie şi ne ducem către popor, dar bătrânii nu vor ieşi pentru că le e frică de virus, tinerii nu vor fi interesaţi şi aşa mai departe, riscăm să viciem scorul şi atunci nu e nimic bun aici”, a afirmat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

De asemenea, Lucian Romașcanu a spus că data de 27 septembrie ar putea fi luată în calcul ca dată de organizare a alegerilor, însă acest lucru depinde de evoluţia epidemiei.

“27 septembrie e o dată vehiculată, dacă pandemia merge în acest fel, iar revenirea va fi după octombrie, ar putea fi o dată, dar trebuie văzut la momentul potrivit”, a afirmat Lucian Romașcanu.