Doar în imaginația premierului Florin Vasile Cîțu economia țării merge ”fantastic”! În realitate, în ultimele 4 trimestre consecutive, PIB-ul României a fost mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent. O atestă negru pe alb datele statistice oficiale.

PSD cere guvernului și premierului Cîțu să înceteze cu raportările triumfaliste, cu măsluirea realității, și să ia măsuri cât nu este încă prea târziu! Nu există nicio revenire! În niciunul dintre ultimele trimestre nu s-a reușit nici măcar revenirea la nivelul din perioada corespunzătoare a anului precedent! Asta înseamnă că România este în recesiune profundă. S-a ajuns aici din cauza incapacității actualei guvernări de a lua măsuri eficiente de sprijinire a economiei în criza pandemiei.

De altfel, și datele Comisiei Europene arătau că anul trecut sprijinul anti COVID dispus de guvernul Cîțu abia dacă a atins 1,6% din PIB – unul dintre cele mai mici din UE – și că toate angajamentele ”fantastice” ale premierului în acest sens au fost doar propagandă mincinoasă.

Această recesiune economică profundă explică de ce actuala guvernare nu are bani nici măcar pentru a-și onora propriile angajamente în privința copiilor, respectiv aplicarea dispozițiilor legale în vigoare, emise de guvernul  Orban, de majorare a  alocațiilor  de la 1 Iulie.

 Biroul de presă al PSD