Partidul Social Democrat a prezentat joi, 26 mai 2022, la Palatul Parlamentului, bilanțul primelor 6 luni de guvernare. În cadrul evenimentului au fost detaliate măsurile implementate de miniștrii PSD referitoare la susținerea categoriilor vulnerabile, siguranța alimentară a românilor, sprijinul pentru agricultură și industria alimentară, independența energetică, precum și la granturile, creditele și garanțiile de stat pentru firmele românești.

Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a susținut în cadrul discursului său că PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică.

„Am văzut – unii au pus repede azi şedinţă pe la 15.00, unii la 16.00, unii la 17.00, să fie toată lumea în poză. Eu mă bucur – în continuare PSD continuă să fixeze ora la ceas şi mai nou mă bucur că am evoluat. Ultima dată aveam la uşă vrăjitoarele, acum avem opoziţia. Începem să mergem înainte. Am decis să intrăm la guvernare acum şase luni pentru că situaţia ţării devenise dramatică, guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse, dar, mai ales, au provocat o lipsă profundă de încredere. Nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social. Era timpul ca PSD să îşi asume din nou responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă de după Revoluţie”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a declart că proiectul privind decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile va fi extins la nivel naţional.

„De câteva luni avem, într-o instituţie nouă, câteva proiecte puse deja în mişcare şi, în foarte scurt timp, cu ajutorul echipei politice şi cu ajutorul colegilor parlamentari, după momentul adoptării în Guvern, pentru că aceste proiecte vor ajunge în Parlament, vor deveni realitate pentru români. Vreau să fac o menţiune specială pentru proiectul care a funcţionat şi în urma căruia s-au ales cu 560 de copii în Bucureşti – decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile. Unul din cinci cupluri din România, din păcate, suferă de infertilitate. Acest proiect – chiar nu s-ar fi întâmplat dacă PSD nu intra la guvernare – va fi extins la nivel naţional”, a precizat Gabriela Firea, în discursul său.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, consideră că România are nevoie de investiţii în infrastructură, mai ales acum, când există probleme foarte mari, iar firmele româneşti trebuie susţinute.

„România are nevoie de investiţii în infrastructură, mai ales acum, mai ales când ne confruntăm cu probleme foarte mari. Trebuie să susţinem firmele româneşti pentru a păstra locurile de muncă. Trebuie să continuăm ajutorul dat companiilor pentru a face faţă costurilor crescute, generate de criza energetică şi de tensiunile regionale”, a afirmat Sorin Grindeanu la Parlament.