Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, au participat marți, 09 aprilie 2024, la conferința de alegeri a organizației județene a PSD București. La eveniment au participat și prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, președinte PSD București, președintele PSD Sector 3, Marian Neacșu, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și candidatul alianței PSD-PNL la alegerile pentru primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Senatorul Gabriela Firea a fost reales președinte PSD București.

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul conferinței de alegeri că Nicușor Dan „nu merită să mai fie primarul general al Capitalei.”

„Nicușor Dan nu merită să mai fie primarul general al Capitalei. Nicușor Dan este un eșec de mandat pentru primar general al Capitalei. Nicușor Dan, după mandatul Gabrielei Firea, a revenit în prim-plan cu nevoile primare, cu apă caldă, cu curățenie. Toată lumea, mi-aduc aminte și chiar am spus unui analist politic când am fost invitat la domnia-sa, când era Gabi primar general, îmi spunea tot timpul și mă întrerupea și spunea, «dar uitați-vă ce trafic este în București. Uitați ce dezastru este și doamna Firea nu face nimic cu acest trafic» Pe atunci, Nicușor Dan ne spunea la televizor că vine cu un specialist din America, parcă, și în vreun an de zile. Ei, vă anunț o veste proastă: s-a dublat traficul și s-a dublat timpul de așteptare de a sta în trafic în capitala României. Nu am văzut nicio personalitate, nu am văzut niciun primar de capitală europeană. N-am văzut nici un primar european, nu neapărat din Uniunea Europeană, să-l viziteze pe Nicușor Dan. De fapt, cu toții, aproape n-am văzut nimic. Am văzut 10 locuri de joacă terminate în 4 ani de zile la o populație de 3 milioane. Este singurul lucru pe care l-a putut arăta, pe care singur l-a făcut”, a afirmat președintele PSD.