Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, au participat, vineri, 05 noiembrie 2021, la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România”, organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

Marcel Ciolacu a declarat: „Voi sunteți adevăratele modele de redresare și reziliență pe care trebuie să le urmeze economia noastră”.

„Am ținut neapărat să vin pentru a transmite un mesaj simplu, dar, cred eu, necesar față de munca și rezultatele antreprenorilor români. Voi sunteți adevăratele modele de redresare și reziliență pe care trebuie să le urmeze economia noastră. Ați fost cei mai afectați de criza economică generată de pandemie. V-ați văzut afacerile blocate, magazinele închise și mulți v-ați pierdut angajații. Guvernele din ultimii doi ani v-au promis multe, dar v-au oferit atât de puțin! Ne amintim de haosul de la anularea Măsurii 3 de sprijin pentru companii: zeci de mii de IMM-uri s-au trezit peste noapte cu ajutoarele financiare pentru care pierduseră timp și energie că nu mai vin deloc, iar sectorul HoReCa a fost pur și simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente și a manifestat o lipsă cronică de viziune economică. Zeci de mii de insolvențe și procese de faliment: asta este nota de plată pe care voi, antreprenorii, ați fost obligați să o plătiți pentru neputință și neștiință.

Însă chiar în acest climat extrem de dur ne-ați arătat ce înseamnă tăria de caracter și puterea de a vă adapta rapid la un context economic cu o dinamică fluidă. V-ați reorganizat afacerile, ați identificat noi nișe, ați folosit masiv digitalizarea și ați rămas în picioare. Știu că prețul plătit a fost mare, multe nopți nedormite, multe sacrificii în plan personal, mai puțin timp petrecut cu familia. Pentru mulți dintre voi, acest an și jumătate de chin a însemnat griji, păr alb cât pentru zece ani de viață, iar pentru tot efortul vostru, pentru inovarea și mai ales pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă meritați tot respectul și admirația noastră”, a afirmat președintele Partidului Social Democrat.