Delegația Partidului Social Democrat formată din președintele PSD Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD Paul Stănescu, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, și președintele Consiliului Național, Vasile Dîncu a participat luni, 14 decembrie 2020, la consultările cu partidele și formațiunile politice parlamentare de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că propunerea PSD pentru de prim-ministru este Alexandru Rafila și cea mai bună soluție în acest moment pentru România este un guvern de uniune națională.

“Am fost astăzi la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru în persoana domnului doctor Alexandru Rafila și cu programul de guvernare al PSD, singurul program coerent și bun de pus în aplicare de a doua zi de când vom avea un nou guvern. (…) Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât în ceea ce privește pandemia și criza sanitară, cât și criza economică și nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament și considerăm în continuare că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție în acest moment pentru România. Normal, în această construcție politică, partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze prim-ministrul, în persoana domnului Alexandru Rafila”, a afirmat Marcel Ciolacu la sediul PSD.