Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 20 septembrie 2021, la sediul central al PSD. Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Partidul Social Democrat va declanşa o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică.

„Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Național să declanșăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la gaze și la energie electrică. Știți că vineri am depus inițiativa noastră în Parlament cu 157 de semnături, adică toți parlamentarii membri ai PSD, deputați și senatori. Aceste dezbateri trebuie să fie unele extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgență, și foarte serioase, pentru că este o mare așteptare. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR-Plus sau AUR. De asemenea, miercuri vom avea o întâlnire aici, în sediul PSD, cu reprezentanții celor mai importante organizații patronale care reprezintă întreprinderile mici și mijlocii din România pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, ele fiind la fel de afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze, la combustibili. Avem o inițiativă legislativă pregătită și o vom discuta împreună cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem și această inițiativă în Parlament”, a afirmat Radu Oprea.

Deputatul Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a adăugat privind certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, că sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă de modul în care va fi utilizat acest certificat verde.

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde, și vă spun acest lucru pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din țările Uniunii Europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, care ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate, sau lucrurile legate de testare, pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii” a declarat Alexandru Rafila.