https://youtu.be/StAC2n2TRPQ

Marcel Ciolacu, președintele PSD, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, și Alexandru Rafila, candidat PSD București pentru Camera Deputaților și reprezentant al României la OMS, au participat joi, 26 noiembrie 2020, la o dezbatere publică cu privire la situația sanitară a României.

Marcel Ciolacu consideră că PNL a dat dovadă de incompetență în gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Pentru a putea opri pandemia, trebuie să oprim mai întâi PNL să guverneze, să îl oprim pe Orban să închidă școli, biserici, piețe, să îl oprim pe Cîțu să facă noi și noi împrumuturi, să oprim pe Anisie să ne distrugă copiii. Pe 6 decembrie românii trebuie să voteze în siguranță pentru a-și salva viața, pentru a redeschide școlile în siguranță, pentru locuri de muncă sigure, pentru pensia meritată după o viață de muncă. Pe 6 decembrie, trebuie să ne luăm viața înapoi, trebuie să ne salvăm” a declarat președintele PSD.

Sorin Grindeanu consideră că economia și educația nu pot fi salvate fără a controla criza sanitară.

„Aceasta e una dintre explicațiile eșecului guvernării PNL, e o concluzie clară și poate dură. PSD e singurul partid care a venit cu un program clar pentru combaterea pandemiei. Este un plan intersectorial construit în jurul domeniului sănătății, dar bineînțeles că vorbim și de economie, și de educație, și de toate celelalte domenii” a mai afirmat prim-vicepreședintele PSD.

Alexandru Rafila a afirmat că profesioniștii PSD au soluții rapide pentru schimbarea situației.

„Personalul medical e epuizat, spitalele și secțiile ATI sunt depășite, sistemul de sănătate publică, cum recunoștea ieri ministrul Tătaru, nu face față anchetelor epidemiologice. Trebuie să oprim transmiterea în comunitate, decesele sunt prea multe și lucrul acesta trebuie să ne îngrijoreze, mai ales că situația va fi foarte îngrijorătoare pentru România în perioada următoare. Testarea extinsă și accesul facil pentru toți simptomaticii și contacții acestora, este esențial să înființăm centre locale de recoltare, programare rapidă prin aplicații informatice și consiliere pre și post testare” a adăugat reprezentantul României la OMS.