Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, deputatul PSD Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, europarlamentarul PSD Dan Nica, liderul liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, europarlamnetarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, deputatul PSD Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și Florin Spătaru, ministrul Economiei, au făcut vineri, 21.05.2022, o vizită în județele Galați și Brăila. Liderii PSD au participat, printre altele, la semnarea contractului pentru Obiectivul Investițional 2 – Platforma Multimodală Galați și au vizitat șantierul Podului de la Brăila.

Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că România trebuie să fie pregătită pentru a asigura transportul mărfurilor din Ucraina către Uniunea Europeană şi zona non-UE.

„Încercăm să găsim soluţii atât legislative cât şi executive ca România să fie pregătită pentru orice provocare de acum încolo, plus că trebuie să ajutăm Ucraina în acest moment dificil prin care trece. România trebuie să aibă capacitatea de absorbţie a mărfurilor din Ucraina către Uniunea Europeană şi zona non-UE. Este lăudabil ce se întâmplă aici, e lăudabil pentru autorităţile locale atitudinea şi implicarea din ultimele luni de zile şi faptul că văd şi oportunităţile de dezvoltare pentru aceste două judeţe importante ale României, Galaţiul şi Brăila”, a declarat Marcel Ciolacu la Galați.

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, s-a arătat nemulţumit, vineri, la Galaţi, de ritmul lucrărilor de construcţie la mai multe proiecte majore de infrastructură din zona Galaţi-Brăila.

,,Vreau să merg cu colegii mai şi la pod unde faţă de acum câteva luni lucrurile au înaintat destul de bine, dar nu foarte bine, şi ca să fiu cât se poate de corect, până acum trebuiau ridicate toate cele 86 de tabliere şi s-au ridicat mai puţin de jumătate, deci sunt un pic în întârziere. Ieri, am avut o discuţie cu cel care construieşte drumul Brăila-Galaţi şi o să merg în această după amiază şi o să am încă una aplicată. E vorba de o pădure acolo, dacă nu mă înşel, tocmai de aceea noi în urmă cu două luni am schimbat parte din legislaţie, inclusiv pe acest subiect. Am mers pe aprobare tacită. Dacă în timp de 15 zile cei de la Apele Române, cei de la Romsilva, proprietarii de utilităţi, nu răspund antreprenorului sau celui care cere autorizaţie, certificat de urbanism, se consideră aprobare tacită. Lucrurile acestea trebuie să se mişte. Eu ştiu că există nervozitate din partea celorlalţi, dar dacă nu mişcăm rapid cel puţin proiectele majore de infrastructură în România şi mergem în acelaşi ritm nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”, a spus Sorin Grindeanu.