La începutul lunii iunie 2021, Consiliul Local al Sectorului 1 a votat în unanimitate proiectul „Grădinița de Vacanță”, inițiat de către Partidului Social Democrat. Peste 715 preșcolari, dintre care 25 cu dizabilități, urmau să beneficieze de acces în grădinițele din sector, de programe educaționale și hrană. Toate costurile erau acoperite de la bugetul local.

Dintre cele 7 grădinițe (nr 44, 46, 52, 65, 116, 222 și 251) care trebuiau deschise în iulie și august, una a fost complet închisă, 2 sunt închise în luna august, una a fost deschisă doar în iulie și doar 3 au funcționat în ambele luni. 

Sute de copii nu au avut acces la grădinițe, la programe educaționale și la recuperare după luni de pandemie pentru că doamna Armand a ținut grădinițele închise în timpul verii. Sute de părinți care aveau nevoie să lase copii la grădiniță pentru a merge la serviciu au fost nevoiți să apeleze la grădinițe private, deși plătesc deja impozite locale. Pentru cine nu și-a permis grădiniță privată… ghinion!

Pentru felul cum a eșuat în gestiunea întregului sector, a acestui proiect și pentru că a tratat cu rea-credință interesul public, Clotilde Armand merită să fie demisă de către cetățeni!

Petre Florin Manole,

Președinte interimar PSD Sector 1