Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut, în plenul legislativului european, măsuri comune la nivel european, precum și fonduri europene pentru protejarea frontierelor și pentru asistarea comunităților din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele rusești.

„Zilele trecute au fost descoperite, pe malul românesc al Dunării, părți din drone folosite de armata rusă în atacurile care vizează distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situația reclamă atenția autorităților europene, care trebuie să aibă o reacție comună și clară pe acest subiect.

Uniunea Europeană trebuie să fie fermă în a-și exprima solidaritatea față de România și protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, în bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe și pentru asistarea populației terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câțiva metri de casele lor”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat că Uniunea Europeană trebuie să respecte tratatele și să protejeze comunitățile de frontieră.

„Multe persoane se gândesc să părăsească zona, în timp ce afacerile lor sunt afectate și activitățile turistice stagnează. Europa trebuie să evite depopularea comunităților de frontieră, esențiale în asistența oferită Ucrainei și în viitorul proces de reconstrucție. Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice tratatele europene și să acționeze prin măsuri concrete pentru protejarea tuturor cetățenilor europeni” a atras atenția vicepreședintele PES și PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.