Eurodeputatul român Victor Negrescu a solicitat, într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, sprijin suplimentar pentru Republica Moldova și accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană a țării vecine, în contextul provocărilor din Transnistria.

“Solicit Comisiei Europene să asiste suplimentar Republica Moldova în vederea obținerii statutului de candidat la Uniunea Europeană și implementarea unui parcurs accelerat spre integrare.

Doar în Uniune, Republica Moldova va avea garantată siguranța de care are nevoie și șansa la dezvoltare”, a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european a făcut apel la calm și a transmis un mesaj clar de sprijin și de solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova. 

“În ultima perioadă, în Transnistria, au apărut o serie de provocări menite să genereze o potențială instabilitate în Republica Moldova.

Nu trebuie să cădem în plasa celor care vor să pornească un nou conflict în regiune, dar trebuie să fim prudenți și să creștem atât sprijinul pentru Republica Moldova, cât și prezența la fața locului.

Le transmit de aici, din plenul Parlamentului European, tuturor cetățenilor din Republica Moldova, faptul că Europa și România nu îi vor abandona!

Așa cum am mai spus-o în calitate de ministru, când am oferit asistență pentru integrare europeană Republicii Moldova, drumul său european nu poate fi blocat, pentru că aceasta este calea pentru dezvoltarea țării și un trai mai bun pentru cetățeni”, a declarat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.