Europarlamentarul Victor Negrescu a avut, în cursul acestei săptămâni, o întâlnire cu Amandeep Singh Gill, noul emisar special al Națiunilor Unite pentru Tehnologie, la sediul ONU din New York, în cadrul căreia au discutat despre oportunitățile și riscurile noilor tehnologii și perspectivele utilizării acestor instrumente în procesul educațional, astfel încât acestea să contribuie la atingerea obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă, dar și despre potențialul României în domeniul digital.

„Am avut plăcerea să îl întâlnesc pe noul emisar special al Națiunilor Unite pentru Tehnologie, Amandeep Singh Gill, cu care am avut un schimb de opinii despre potențialul sectorului digital și al noilor tehnologii.

Am discutat despre provocări, riscuri și discrepanțele existente în ceea ce privește accesul și calitatea conectivității la noile tehnologii, subliniind potențialul României în acest sector, în susținerea viitoarelor ținte ale ONU în domeniu.

Susțin cu tărie obiectivul Secretarului General al Națiunilor Unite de a conecta toate școlile din lume la internet și de a utiliza noile tehnologii digitale în scop educațional”, a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european este autorul raportului Parlamentului European pentru educația digitală, câștigător al premiului europarlamentarul anului la secțiunea Agenda Digitală, în anul 2015, și autorul a numeroase proiecte pilot dedicate dezvoltării competențelor digitale și accesului la noile tehnologii.