Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a solicitat suportul Comisiei Europene în vederea realizării de proiecte sustenabile dedicate regiunilor miniere și energointensive ce vor fi afectate de Pactul Ecologic European.

În cadrul dialogului avut ieri, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru Pactul Ecologic European, Dan Nica a pledat pentru înființarea unei echipe de lucru în cadrul Comisiei, pentru sprijinirea statelor membre ce vor întâmpina dificultăți în procesul de atingere a obiectivelor de renunțare la cărbune până în 2030, respectiv de neutralitate climatică până în 2050.

Studiile arată că România trebuie să investească anual, începând cu 2020, timp de un deceniu, 4% din PIB, adică 8 miliarde de euro în fiecare an, pentru a-și atinge țintele de decarbonizare pentru 2030.

Vă solicit, d-le Timmermans, ca pentru statele membre care se vor confrunta cu probleme economice și sociale în cursul tranziției climatice, să creați o echipă în cadrul Comisiei Europene, care să sprijine elaborarea și aplicarea planurilor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru 2030, respectiv 2050”, a declarat europarlamentarul român în dezbaterea din cadrul Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie cu vicepreședintele Frans Timmermans.

Dan Nica

Liderul Delegației PSD din Parlamentul European