Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a solicitat sprijinul europarlamentarilor social-democrați germani pentru ca lucrătorii sezonieri români din Germania să beneficieze de un tratament corect, cu asigurarea condițiilor sanitare necesare și respectarea tuturor drepturilor.

 

Europarlamentarul român a pledat, în videoconferința de azi a Grupului S&D din Parlamentul European, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru toți cetățenii UE aflați în condiții de muncă precară. ”Situația excepțională în care ne aflăm reliefează problemele grave cu care se confruntă lucrătorii sezonieri, în special cei români în aceste momente. E nevoie de un cadru legislativ comun, la nivel european, care să le garanteze respectarea drepturilor”, a subliniat Dan Nica.

 

Europarlamentarul PSD a cerut, de asemenea, ca relansarea economiei europene să pornească de la principiile solidarității și unității UE, iar soluțiile să fie aceleași pentru toate statele membre.

 

Am solicitat ca, în orice soluție la nivelul UE pentru relansarea economică, România să poată beneficia, în mod echidistant, de sprijin financiar la fel ca toate statele membre, fie ele din zona Euro sau non-Euro. Rezoluția pe care o propunem, ca grup politic, pentru votul sesiunii plenare din această săptămână, vizează asigurarea unei solidarități efective, de care să beneficieze fiecare țară membră și fiecare cetățean. Mă bucur că, în urma negocierilor cu celelalte grupuri politice, am reușit să obținem un consens privind garantarea accesului egal al tuturor statelor Uniunii la finanțarea europeană, în funcție de nevoile lor”, a declarat eurodeputatul Dan Nica.

 

Șeful Delegației PSD din Parlamentul European a precizat că UE are nevoie de un nou model socio-economic după criză, cu un Cadru Financiar Multianual adaptat noilor priorități impuse de pandemia de Covid-19.