Europarlamentarul Victor Negrescu a apărat fermierii români în plenul Parlamentului European și a arătat iresponsabilitatea anti-europenilor în gestionarea crizei din agricultură dat fiind faptul că actualul Comisar European pentru Agricultură este afiliat grupului eurosceptic din care fac parte și reprezentanții partidelor extremiste din România în legislativul european.

„Fermierii din România se luptă pentru supraviețuire prin prisma faptului că actualul Comisar European pentru Agricultură, susținut de partidele eurosceptice din Europa, inclusiv de reprezentanții partidelor extremiste din România în Parlamentul European, este incapabil să ofere soluții adecvate la problemele cu care aceștia se confruntă.

Sub coordonarea comisarului afiliat grupului eurosceptic, România a fost discriminată la alocarea fondurilor pentru sprijinirea fermierilor, speculanții profită de grânele ieftine și de fermierii afectați de război, prețurile la alimente au crescut exponențial, iar produsele agricole ucrainene nici măcar nu ajung unde trebuie.

Asta fac anti-europenii când ajung în funcții cheie în Europa”, a menționat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

În încheierea intervenției sale, reprezentantul României în Parlamentul European a anunțat lansarea unei noi inițiative împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România cu scopul de a susține fermierii români și dezvoltarea mediului rural.

„Împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, am venit cu soluții la actuala criză din agricultură și vom iniția o campanie pentru sprijinirea fermierilor români și a celor care trăiesc în mediul rural pentru că stânga europeană luptă pentru o Europă incluzivă”, a conchis europarlamentarul român, Victor Negrescu.