Europarlamentarul Victor Negrescu a discutat săptămâna aceasta cu responsabilii de dosarul Schengen din cadrul Președinției Suediei la Consiliul UE despre aderarea României la zona de liberă circulație.

Reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat că perioada rămasă până la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne din luna iunie va avea un rol determinant pentru perspectiva aderării țării noastre la zona de liberă circulație și a făcut apel la instituțiile responsabile pentru a dezvolta o strategie concretă în acest sens.

”Am discutat săptămâna aceasta cu secretarul de stat suedez Charlotte Kugelberg, responsabil de dosarele europene referitoare la spațiul Schengen, pentru a afla direct de la Președinția în exercițiu a Consiliului UE care este perspectiva reală privind aderarea României la zona de liberă circulație.

Urmează până la viitorul Consiliu de Justiție și Afaceri Interne din iunie o serie de reuniuni și întâlniri cheie pentru a determina șansele viitoare de aderare ale României, dar, pentru a realiza acest deziderat, este nevoie de o strategie coerentă la nivelul instituțiilor responsabile.

Nu abandonăm lupta pentru drepturile românilor!”, a menționat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a inițiat numeroase acțiuni și campanii naționale și europene de impact, în sprijinul aderării țării noastre la spațiul Schengen. Încă de la începutul acestui an, eurodeputatul Victor Negrescu a întreprins noi demersuri în sprijinul acestui deziderat național, cu scopul de a menține subiectul în rândul priorităților agendei europene, printre acțiunile sale numărându-se discuții constructive purtate cu oficiali europeni, inclusiv reprezentanți ai Comisiei Europene, Olandei, Austriei și Spaniei.