Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru acuză PNL că încearcă să câștige alegerile locale prin metode nedemocratice, liberalii făcând presiuni infernale asupra primarilor social democrați.

Cojocaru susține că liberalii știu că primarii în funcție au prima șansă să-și recâștige mandatele și pentru a nu pierde alegerile au dat atacul la edilii PSD.

“Avem astfel de semnale din mai multe județe. A recunoscut-o inclusiv Costel Alexe, la Iași, care după ce l-a adus pe Mihai Chirica în partid, a spus că PNL discută cu mai mulți primari PSD. Disperarea i-a cuprins pe cei din PNL, pentru că își dau seama că una e scorul din sondaje, dar alta e realitatea în teritoriu“, a afirmat Bogdan Cojocaru. El a precizat că una au promis liberalii înainte de a prelua guvernarea în toamna trecută, dar alta e realitatea.

“Cei din PNL au acuzat cu vehemență traseismul, dar imediat ce au ajuns la putere au uitat cum promiteau alegătorilor că ei sunt îngerașii democrației.           Minciună și demagogie de la un capăt la altul. Se duc peste primari, promițându-le bani pentru proiecte și îi amenință că altfel comunele vor avea de suferit. E inadmisibil și nu vom tolera astfel de practici“, a declarat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El susține că demiterea guvernului Orban este obligatorie, precizând totodată că sunt șanse foarte mari ca moțiunea de cenzură să treacă.

“Dezmățul liberalilor din teritoriu trebuie oprit și o vom face. PSD nu va ceda șantajului, iar guvernul liberal va fi dat jos prin moțiune de cenzură. Vom iniția moțiunea la momentul oportun pentru că guvernul Orban trebuie să plece“, a mai afirmat liderul TSD, Bogdan Cojocaru.