Delegația Română PSD din Parlamentul European solicită ca dezbaterea de la Bruxelles pentru Ghidul intern privind comunicarea incluzivă să fie una responsabilă și care să nu pună între paranteze credibilitatea construcției europene.

Dorința de a susține diversitatea în cadrul Uniunii Europene este susținută de absolut toate grupurile politice care formează Parlamentul European. Însă, lansarea Ghidului intern privind comunicarea incluzivă (pentru funcționari, dar nu numai) a pornit cu stângul. Recomandarea evitării unor cuvinte cu trimitere și la sărbătoarea Crăciunului, nu poate fi decât o gafă a inițiatorului, care aruncă astfel o pată neagră asupra imaginii construcției europene. Delegația Română PSD consideră că pașii în spate făcuți de unii reprezentanți ai Comisiei Europene trebuie să se concretizeze printr-o poziție echilibrată  în cadrul dezbaterii de astăzi. România și românii nu vor renunța niciodată la bucuria Crăciunului sau la folosirea unor nume specifice acestei sărbători, care reprezintă o perioadă specială în viața fiecăruia dintre noi. Toate încercările și eforturile de peste an lasă acum loc liniștii și speranței că viitorul va fi încărcat cu prosperitate și recunoștință”, au declarat eurodeputații PSD.   

Social-democrații atrag atenția că pentru fiecare român, Crăciunul este o poveste personală și nu poate fi furată de nimeni.

Vă dorim un Crăciun fericit și putere de întoarcere către valorile care încă pot genera lumină, înțelepciune și responsabilitate!”, au spus, în încheiere, reprezentanții Delegației Române PSD.