Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a declarat că prelungirea cu zece ani a Regulamentului european privind roamingul va permite românilor care călătoresc și muncesc în UE să plătească prețuri românești pentru apelurile în roaming, trimiterea de SMS și utilizarea datelor de Internet.

”Susțin decizia Comisiei Europene de a prelungi Regulamentul, ale cărui prevederi avantajoase în materie de roaming ar fi expirat la 30 iunie 2022. Încetarea taxării în roaming, în 2017, este una din marile realizări ale UE și trebuie să continuăm această poveste de succes, care elimină barierele în calea comunicării și mobilității”, a subliniat Dan Nica.

În calitate de coordonator al eurodeputaților grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie, Inovare și Cercetare a Parlamentului European, Dan Nica a fost unul din promotorii prelungirii avantajelor pentru cetățenii europeni ce beneficiază de  roaming. ”Noua propunere de regulament reduce și mai mult prețurile, fapt ce ne pregătește pentru momentul post-pandemie, în care cetățenii vor reîncepe să călătorească și să lucreze în străinătate. Accesul consumatorilor europeni la infrastructura de bandă largă fără fir, de înaltă performanță și la prețuri accesibile, în întreaga UE, este o necesitate”, a precizat Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a menționat că numărul de apeluri telefonice efectuate în roaming s-a triplat după 2017, în UE, iar volumul datelor utilizate în străinătate a crescut de 12 ori după eliminarea taxelor suplimentare.

Biroul de presă al PSD