Liderul Delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenția că Partidul Social Democrat nu are niciun proiect politic cu AUR și îi solicită deputatului PNL, Alexandru Muraru, să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru scrisori politice care contrazic realitatea și dezinformează Bruxelles-ul.

„Îl informez pe domnul deputat al Partidului Național Liberal, deși ar fi fost de așteptat să știe, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puțin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-și justifica funcția primită de la partid”, a precizat Dan Nica.

Europarlamentarul a arătat că este absolut firesc într-o democrație consolidată ca un partid politic să negocieze cu toate forţele politice din Parlament pentru a obţine susţinere în vederea dărâmării unui guvern. Dan Nica a adăugat că PSD va avea discuții cu reprezentanţi parlamentari ai Puterii, cu cei ai minorităţilor și cu toate celelalte forţe politice din Parlament, nu doar cu AUR, astfel încât moțiunea de cenzură să treacă.

“Îi atrag atenția deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanții Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR ?”, a mai spus liderul Delegației PSD din Parlamentul European.

Biroul de presă al PSD