Noua Comisie Europeană a primit sprijinul Parlamentului European și urmează să își înceapă activitatea la 1 decembrie. Ne dorim o Comisie Europeană care pune accent pe cetățeni și așteptările lor și care să își asume o orientare geopolitică menită să creeze noi punți de legătură și de încredere între statele membre dar și cu partenerii noștri strategici.

Este nevoie de o nouă abordare la nivel european care să privilegieze angajamentele sociale, să livreze politici economice care să reducă inegalitățile și să își asume obiective ambițioase și integratoare în materie de dezvoltare sustenabilă.

Creșterea profilului României în UE trebuie să fie o prioritate în următorii ani și acest lucru presupune printre multe altele integrarea în spațiul Schengen, apropierea de zona euro și un viitor buget european care să țină cont de nevoile noastre de dezvoltare. De asemenea, ne dorim ca parcursul european al Republicii Moldova și al țărilor din Balcanii de Vest să beneficieze de sprijinul necesar din partea noii Comisii.

Partidul Social Democrat va lucra împreună cu familia sa europeană reprezentată de Partidul Socialiștilor Europeni pentru a susține obiectivele noastre la nivel european fiind în același timp vigilenți ca obiectivele asumate să fie în integralitate respectate.

Partidul Social Democrat își asumă cu fermitate o direcție pro-europeană dorită de români și un angajament real pentru valorile social-democrate europene.

Prioritățile noastre în plan internațional sunt creșterea profilului european al României și intensificarea relațiilor trans-atlantice, inclusiv la nivelul NATO.

Partidul Social Democrat rămâne unul din cele mai mari partide de stânga din Europa și vom continua acțiunea noastră pentru apărarea drepturilor sociale și dezvoltarea democrației românești.

 

Marcel Ciolacu

Preşedinte interimar Partidul Social Democrat