Organizația Pensionarilor Social-Democrați, la recomandarea conducerii Partidului Social Democrat organizează VIDEOCONFERINȚE cu fiecare organizație județeană a pensionarilor social-democrați, la care participă cadre din conducerea județeană a PSD, membrii ai Biroului Executiv Județean și președinți ai OPSD municipale, orășenești și comunale, reprezentanți ai sindicatelor, Casei Județene de Pensii, ORECA, etc.

Prima acțiune a avut loc cu membrii Organizației Județene Constanța.

La VIDEOCONFERINȚĂ au fost prezenți Domnul PAUL STĂNESCU – Secretar General al PSD, Budăi Marius – fost ministru al Muncii, Popa Ion – președintele OPSD, Voicilaș Haralambie – secretar executv al OPSD și Chioveanu Dragoș – secretar al OPSD. La Constanța au fost prezenți: Domnul Stroe Felix – președintele PSD Constanța, Țuțuianu Horia – președintele Consiliului Județean Constanța, Donțu Gheorghe – președintele OPSD Constanța, membrii ai Biroului Executiv Județean și președinți ai OPSD municipale, orășenești și comunale, ai sindicatelor și ORECA, etc.

Participanții, în dialog cu Dl. Budăi Marius, au clarificat aspecte legate de măsurile luate de PSD pentru creșterea veniturilor populației, în special a persoanelor vârstnice: Legea pensiilor; Mărirea pensiilor de la 1 septembrie 2020 cu 40%; creșterea pensiilor mici și impozitarea pensiilor de la 2000 de lei în sus; Dublarea alocațiilor pentru copii; Alte facilități pentru creșterea nivelului de trai al populației și influența negativă a CORONAVIRUSULUI asupra drepturilor salariale, în special al celor din TURISM si COMERȚ.

Domnul PAUL STĂNESCU apreciind inițiativa acestui dialog a recomandat să fie continuat și cu celelalte județe, pentru că alături de acțiunile pe care la desfășoară OPSD: contactul direct cu pensionarii, dezbateri în adunările generale și la „CLUBUL PENSIONARILOR”, acțiunea de strângere a semnăturilor, să contribuie la buna pregătire și desfășurare a alegerilor locale din septembrie a.c.