Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, vor vizita, vineri, 21 ianuarie 2022, Centrul de Evaluare COVID-19, organizat în cadrul Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte. Unitatea medicală face parte din rețeaua națională  a celor peste 230 de Centre de Evaluare și Tratament, în care vor fi tratați pacienții COVID-19 care manifestă simptome ușoare sau medii și care sunt expuși riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.

Orice persoană aflată în această situație se poate adresa, fără trimitere din partea medicului de familie, la cel mai apropiat Centru de Evaluare și Tratament din județul său, unde va beneficia de consultații și tratament ambulatoriu, indiferent dacă dispune sau nu de asigurare medicală. Scopul organizării celor peste 230 de centre de evaluare este de a preveni spitalizările și decesele COVID-19, prin tratarea pacienților în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

După vizitarea centrului de evaluare, cei doi reprezentanți PSD vor susține, începând cu ora 13:00, o conferință de presă, care, din rațiuni de distanțare, va fi organizată în foaierul Centrului Cultural „Nicolae Iorga”, din str. Berevoiești nr. 9, Vălenii de Munte.

În cadrul conferinței ministrul Sănătății va prezenta și raportul Institutului Național de Sănătate Publică privind ”Evoluția pandemiei. Impactul răspândirii variantei Omicron”.

Biroul de presă al PSD