Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit marți, 28 mai 2019, la sediul PSD. Premierul Viorica Dăncilă, președintele interimar al PSD, a anunţat marţi seara schimbările decise în şedinţa CExN, Paul Stănescu urmând să fie preşedinte executiv al PSD, iar Rodica Nassar a preluat funcţia de secretar general. Totodată, CExN a decis că trebuie menţinută guvernarea.

„Aş vrea să încep cu o decizie luată la Bucureşti. E important pentru noi să înţelegem unde s-a greşit, să ne unim forţele pentru a putea merge în continuare. Gabriela Firea a fost votată în CEX ca preşedinte interimar al PSD Bucureşti, în urma încheierii mandatului lui Gabriel Mutu. În acelaşi timp a fost votată ca vicepreşedinte al PSD”, a anunţat Viorica Dăncilă.

„Tot în cadrul CEx de azi am supus votului funcţia de preşedinte executiv şi a fost votat în unanimitate Paul Stănescu, dar şi cea de secretar general al PSD, unde a fost votată în unanimitate Rodica Nassar. Am supus votului şi opţiunea rămânerii la guvernare. Cu o singură excepţie toţi colegii au considerat că nu trebuie să amestecăm votul la europarlamentare cu votul la guvernare şi să menţinem guvernarea pentru că altfell i-am dezamăgi pe cei care ne-au votat în 2016”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a anunţat şi schimbările din guvern pe care le va trimite preşedintelui Klaus Iohannis:

Vicepremier – Titus Corlăţean
Ministerul Justiţiei – Ana Birchall
Ministerul Fondurilor Europene – deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu
Ministerul Românilor de Pretutindeni – Natalia Intotero.