Creșterea alocațiilor

Implică-te și tu alături de noi ca să majorăm împreună alocația copiilor României!

Peste 4,3 milioane de copii au nevoie de sprijinul nostru! 

Și tu crezi că alocația copiilor trebuie mărită? PSD a apărat mereu dreptul copiilor la o alocație decentă și acum luptă pentru dublarea ei și îți cere să i te alături. 

E momentul să luptăm împreună!

1. PSD – Prima majorare a alocației:

În februarie 2019, Guvernul PSD a aprobat amendamentul de dublare a alocațiilor în februarie 2019, propus de PNL.

2. Dublarea alocațiilor:

La inițiativa PSD, se propunea o nouă dublare a alocațiilor (de la 150 de lei la 300 de lei pentru cei peste 2 ani și de la 300 la 600 pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și pentru cei cu handicap de la 0 la 18 ani)

Votul final asupra Legii de aprobare a OUG 9/2019 a avut loc în Camera Deputaților în data de 18 decembrie 2019 și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, pe data de 14 ianuarie 2020. 

Dublarea intră în vigoare pe 14 ianuarie 2020, prin Legea 14/2020.

3. PNL – Amânarea dublării alocației:

La doar 2 zile după intrarea în vigoare a alocațiilor dublate, pe 16 ianuarie, Guvernul Orban emite OUG 2/ 2020, prin care amână majorarea alocațiilor până pe de 1 august 2020. 

PSD luptă împotriva amânării majorării alocațiilor prin vot și câștigă și la Curtea Constituțională unde se decide că legea de respingere a OUG 2/2020 este constituțională.

4. O nouă majorare a alocației reușită de PSD:

Majoritatea din jurul PSD din Camera Deputaților a reușit să impună o altă lege referitoare la alocațiile pentru copii prin care se prevede majorarea anuală a acestora cu rata inflației.

5. PNL – Eșalonarea dublării alocațiilor:

Guvernul Orban apelează la o altă strategie de a nu dubla alocațiile prin emiterea unei OUG 123 din 31 iulie 2020 prin care nu mai modifică sumele dublate, dar eșalonează aplicarea majorării în 5 tranșe pe parcursul a 2 ani. 

În loc să dubleze alocațiile de la 1 august cum se angajase inițial, guvernul le majorează doar cu diferența de 20% dintre alocațiile în plată și cele prevăzute în Legea PSD.

6. PNL – Alba-neagra cu alocațiile copiilor:

Deși PNL se angajase înainte de campanie că va majora de două ori pe an alocațiile pentru a se ajunge la dublarea adoptată anterior de PSD, după alegeri, PNL și USR anulează două tranșe din cele 5, urmând ca abia la 1 iulie 2022 să se sară direct la valorile finale pe care le stabilise inițial PSD.

Și tu crezi că alocațiile copiilor trebuie dublate?

E momentul să luptăm împreună ca să le asigurăm copiilor
acestei țări o alocație decentă.