Tunul de 1 MILIARD de EURO dat de USR și PNL în pandemie

1 MILIARD DE EURO, acesta este costul pe care românii trebuie să-l plătească ca urmare a achizițiilor făcute pe bandă rulantă de miniștrii USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, sub atenta oblăduire a fostul premier, recidivistul Florin Cîțu.


1 MILIARD DE EURO furați de recidivistul Cîțu și ”Magicianul” Voiculescu, în timp ce-i închiseseră pe români în case.


1 MILIARD DE EURO a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori.


A venit timpul ca acești infractori să plătească
pentru faptele lor!

DNA a început urmărirea penală împotriva acestui
GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT!

În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă FURAU!


ÎN 2020 VOICULESCU CUMPĂRĂ 22,9 MILIOANE DE DOZE PFIZER ȘI MODERNA. ELE SE ADAUGĂ CELOR 32,1 MILIOANE DOZE CONTRACTATE DEJA.
Câțu îndatora țara făcând împrumuturi peste împrumuturi.

La doar 4 zile de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, pe 27 decembrie 2020 Vlad Voiculescu achiziționează alte 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Acestea se adaugă celor 32,1 milioane doze vaccin AstaZeneca, Moderna, Johnson&Johnson, Pfizer/BioNTech, pe care statul român le achiziționase deja.

Peste nici trei luni de zile, pe 10 martie 2022, ministrul userist mai cumpără alte 8 milioane de doze, din același vaccin Pfizer/BioNTech.


151.500.000 euro, aruncați pe 6,4 milioane de doze dintr-un vaccin cu care românii nu mai voiau să se vaccineze

Pe 18 martie 2021, ministrul Voiculescu decide să achiziționeze alte 6,4 milioane de doze de vaccin, Moderna, la un preț colosal: 151.500.000 euro. Achiziția nu a avut nici o justificare, ministrul USR fiind informat că, din cele 3,4 milioane de doze Moderna achiziționate deja de statul roman, nici măcar 1 milion de doze nu fuseseră utilizate în campania de imunizare împotriva COVID-19.

Memorandumul privind achiziția este aprobat pe repede înainte de guvernul condus de premierul de atunci, Florin Câțu.

Imperturbabil, pe fondul scandalului ce a precedat demiterea sa, ministrul Voiculescu semnează un memorandum privind ”necesitatea” cumpărării a încă 4,3 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Memorandumul este aprobat chiar a doua zi după demiterea sa, pe 15.04.2021, colegii din guvern fiind atent supravegheați de vicepremierul Dan Barna.

Memorandumul este aprobat chiar a doua zi după demiterea sa, pe 15.04.2021.

Totul pe repede înainte, pe banii românilor!


Concurs userist: Ioana Mihăilă îl întrece pe Voiculescu:
achiziționează alte 39 milioane de doze

Lovitura de grație, care a îndatorat românii pe următorii ani, a fost dată de succesoarea lui Voiculescu în funcția de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, tot de la USR.

În mai 2021, din cele 55 milioane doze vaccin comandate anterior, fuseseră administrate doar 6,4 milioane de doze. Noul ministru USR mai comandă alte 39 milioane de doze. De ce?

Pe 13 mai 2021, România avea cumpărate deja 55 de milioane doze de vaccin și administrase populației doar 6.409.083 de doze (ATAȘAT documentul oficial privind situația vaccinării), Cu toate acestea, ministrul USR Ioana Mihăilă, suplimentează achizițiile de vaccinuri, cumpărând alte 39 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Premierul Florin Câțu publica materiale video ”România, hai că se poate!” în care îi îndemna pe români să se vaccineze pentru a-și recâștiga liberatatea.


Operațiunea ”Donarea”

Două luni mai târziu, ministrul Mihăilă avea să înceapă operațiunea donarea dozelor de vaccin Moderna, doze comandate de colegul Voiculescu, dar neutilizate în campania de vaccinare a românilor. Astfel, 450.000 doze din lotul Moderna comandat de colegul Voiculescu au fost donate Coreei de Sud.


Premierul Câțu se lăuda în fiecare zi cu dozele donate, fără a spune câte vieți ar fi putut fi salvate dacă, în loc de zeci de milioane de vaccinuri, România ar fi achiziționat medicamente pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.


Peste 94 milioane de doze cumpărate, doar 16,9 milioane administrate

Deși miniștrii USR s-au întrecut în achiziții de zeci de milioane de doze de vaccin, în perioada 27 decembrie 2020 (data începerii campaniei de vaccinare în România) și 9 octombrie 2022, doar 16.896.277 de doze au fost folosite pentru imunizarea românilor.


Milioane de doze expirate. Și mai multe milioane de doze nefolosite.

PE TOATE, trebuie să le plătească cei care au furat 1 miliard de euro, și nu românii, din buzunarul lor!