Citește și semnează petiția inițiată de Partidul Social Democrat, cu sprijinul PES activists România.

Drepturi egale pentru lucrătorii români în UE

Prin acest demers Partidul Social Democrat, cu sprijinul PES activists România, solicită sprijinul Parlamentului European cu scopul de a:

  • Proteja drepturile sociale ale lucrătorilor români din UE oferindu-le acces în continuare la piața muncii
  • Condamna acordurile bilaterale și scăderea abuzivă a standardelor sociale și a normelor de protecție medicală inițiate de către Guvernul PNL
  • Demonstra incapacitatea reprezentanților liberali în a proteja drepturile românilor în UE și a folosi mecanismele europene în interesul cetățenilor

Partidul Social Democrat sprijină lucrătorii români din Uniunea Europeană și le oferă garanția familiilor lor că se vor întoarce în siguranță acasă.

Solicităm două acțiuni concrete:

  • Respectarea legislației europene în materie de muncă, protecție socială și medicală
  • Asigurarea pentru lucrătorii români a acelorași drepturi precum cei din UE

Partidul Social Democrat poate reprezenta România în UE

Stânga românească a condus România în Uniunea Europeană și a organizat prima Președinție la Consiliul Uniunii Europene. Am apelat în demersurile noastre la toate instituțiile europene abilitate – Ombudsmanul European și Agenția Europeană pentru Muncă – și demonstrăm prin acest nou demers că tratăm cu seriozitate reprezentarea cetățenilor români în UE. Noi nu avem obligații precum liberalii, noi avem doar o responsabilitate față de români și dorința de a construi o Românie puternică în Uniunea Europeană.

Citește și semnează petiția inițiată de Partidul Social Democrat, cu sprijinul PES activists România.