09.09.2019

Discurs susținut de Viorica Dăncilă, prim-ministrul României și președintele PSD, la festivitatea de deschidere a anului școlar, la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, Hunedoara

Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă, concret, ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale.

Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungeți la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care v-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte dintre acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru, al tuturor. Viitorul este al vostru!

Pentru mine personal, ca prim-ministru, este important să fac tot ce este posibil pentru a realiza aceste lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândră de această moștenire.

Vă urez succes și la mulți ani celor care ieri și-au sărbătorit ziua onomastică! Mult succes!