05.11.2018

Declarații de presă susținute de președintele PSD Liviu Dragnea înainte de CExN, la Parlament

Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici.

A doua valiză: după cum probabil știți, eu sunt din Teleorman, nu știu dacă știați, și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care încă n-au ajuns la DNA! Hai să vedem ce-i aici: dosarul 01, achiziția frauduloasă a imobilului Raiffeisen; dosarul 02, retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german; dosarul 03, promovarea procurorilor care i-au închis dosarele; dosarul 04, declarații mincinoase despre banii încasați din chirii; dosarul 05, închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German; dosarul 06, presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituțională. Hopa! Mai avem niște stickuri care încă n-au ajuns la DNA. Aceste două valize vi le las dumneavoastră, dacă sunteți curioși, le fotografiați, le filmați, luați și stickurile.

Întrebare: Despre valiza găsită de cei de la Rise Project ce ne puteți spune?

Liviu Dragnea: O gogoașă. Nu are nicio legătură cu mine. Nu mă interesează ce-i acolo. Habar n-am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat.

Întrebare: Susțineți că nu aveți nicio legătură cu firma TelDrum?

Liviu Dragnea: Nu vă interesează valizele? Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu președintele României? N-are nicio legătură cu mine acea valiză. Studiați-le și pe acestea.

Întrebare: Vă mențineți declarația că nu aveți nicio legătură cu firma TelDrum?

Liviu Dragnea: Da, domnișoară procuror, îmi mențin declarația.

Întrebare: Credeți că este o uneltire toată această poveste cu valiza?

Liviu Dragnea: Nu, cred că este o prostie, este o disperare. Probabil se acoperă și scandalul în jurul domnului Lazăr sau domnilor Lazăr, numai că acest scandal nu poate fi ocolit, nu poate fi îngropat.

Acum o să mergem la Comitetul Executiv Național, unde va fi o ședință, din păcate, neplăcută, dar, așa cum au spus majoritatea colegilor, necesară. Vorbim după Comitetul Executiv Național. O să propunem mai mulți să închidem toată această perioadă în care colegi din partid au uneltit, au negociat pentru ca Guvernul PSD să pice. Așa ceva nu se poate întâmpla.

Întrebare: Cum se explică fotografia dumneavoastră din acea valiză?

Liviu Dragnea: Am mii de fotografii cu români și nu numai cu români. S-ar putea să apară mii de valize cu pozele mele.

Întrebare: Nu vă e teamă că partidul va fi dezbinat dacă o parte dintre colegi vor fi excluși?

Liviu Dragnea: Stați să vedem ce se întâmplă la Comitetul Executiv Național.

Întrebare: Vă temeți că veți pierde majoritatea în Parlament?

Liviu Dragnea: Nu.