10.04.2019

Declaraţii de presă susţinute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în județul Giurgiu, localitatea Colibași, locul de unde a pornit Programul de Tomate

PSD

Sunt trei tiruri cu produse românești la hypermarketuri și o sută de tiruri străine, adică efectiv producătorii români sunt călcați în picioare în țara lor. Eu i-am spus ministrului Agriculturii și spun și acum public că acest program pe care l-am inițiat pentru tomate e bun, a produs rezultatele scontate, dar i-am cerut să realizeze și să prezinte în foarte scurt timp un program pentru producătorii români, în special pentru tomate, dacă vorbim de tomate. I-am spus să vină cu propuneri de a mări suma pentru a putea, în primul rând, acoperi lunile, cele cinci luni, de toamnă-iarnă care nu sunt acoperite cu tomate românești. Aici este o variantă simplă, deloc complicată: solarii cu polietilenă dublă cu strat de aer. Putem să subvenționăm achiziția de centrale, putem să mărim sumele alocate pe hectarul de tomate pentru cei care le încălzesc.

De asemenea, am auzit că, pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin și controlează tot lanțul de producție de la solar până când ajunge roșia pe raft, dar întrebarea mea este, tirurile care vin de-afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor? Toată lumea se plânge de calitatea proastă. E un lucru foarte interesant: controlează cineva produsele pe care le aduc în România? Acum, în fața dumneavoastră, le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecția Consumatorului, Antifraudă și Vămi, dacă într-un timp foarte scurt nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România ca să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reușim să nu mai existe în România acest standard dublu, și anume roșiile bune se păstrează pentru țările din Vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoase. E valabil pentru orice legumă, pentru orice fruct care intră în această țară. Interesul nostru este ca românii să aibă pe masă fructe și legume sănătoase, pentru că românii merită mai mult. Pentru acest lucru o să facem absolut tot ce este necesar cu cei care sunt în funcții acum sau cu ceilalți care vor veni după ei, dacă cei care sunt în funcții acum nu înțeleg care este uriașa responsabilitate pe care o au și la care s-au angajat atunci când au fost propuși și numiți în funcțiile respective.

 

Întrebare: Această afirmație este valabilă și pentru Tudorel Toader la Ministerul Justiției?

Liviu Dragnea: Aveți o foarte mare problemă cu justiția și cu Toader. Pentru mine, Tudorel Toader nu este un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavoastră, pentru mine nu este important.

 

Întrebare: De ce a fost amânat votul pe moțiunea simplă împotriva lui?

Liviu Dragnea: Pentru că majoritatea senatorilor PSD au fost plecați, aveau treabă în teritoriu. De asemenea, domnul Călin Popescu-Tăriceanu nu este în țară. Săptămâna viitoare este timp suficient să dezbată și să voteze moțiunea respectivă.

 

Întrebare: Cum vor vota senatorii PSD?

Liviu Dragnea: Vor vota exact așa cum le cere conștiința.

 

Întrebare: Ar fi o decizie proastă să treacă această moțiune?

Liviu Dragnea: Nu știu. Spre deosebire de voi, eu chiar sunt interesat de ce se întâmplă în România reală. Voi aveți problemele voastre cu Toader, ce mai spune Toader, ce mai spune Lazăr, ce mai spune doamna Tarcea – am înțeles astăzi că la Curtea Constituțională, așa am văzut niște informații, pentru dumneaei un articol dintr-o lege nu există. Mie mi se pare ceva foarte grav ca președinta Înaltei Curți să spună că un articol din lege nu există, adică e semnalul pentru toți românii, „domnule, fiecare analizează legea cum vrea și o respectă pe care vrea și ia în seamă articolele pe care le vrea!”

 

Întrebare: Dar cum vedeți afirmațiile ministrului dumneavoastră, care spunea că sesizarea domnului Iordache nu stă în picioare?

Liviu Dragnea: Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e nici verișor de-al meu! A fost asumat de PSD. Nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă, dar o să vedem.

 

Întrebare: Va fi schimbat?

Liviu Dragnea: Am venit aici pentru o altă problemă foarte importantă.

 

Întrebare: Cum ați înțeles momentul din CEX în care ați luat decizia să fie date acele două ordonanțe?

Liviu Dragnea: Este ultima dată când vă răspund, domnișoară, îl considerați prea important pe acest om. Eu nu îl mai consider așa important, așa că dacă vreți să mă țineți aici captiv în loc să merg să vorbesc cu oamenii care muncesc în România reală, vă înșelați!

 

Întrebare: La consultările de la Cotroceni cine va merge? Va fi o delegație?

Liviu Dragnea: Vor fi trei oameni, mâine îi anunțăm.

 

Întrebare: Veți modifica codurile penale în Parlament?

Liviu Dragnea: Da, Parlamentul trebuie să lucreze, o să își reintre în atribuții.

 

Întrebare: De ce nu ați convocat birouri permanente reunite până în acest moment legate de solicitarea președintelui de a reconsulta Parlamentul?

Liviu Dragnea: Avem timp. În primul rând, trebuie să vedem întrebările. Toată lumea, toată țara și cred că toată Europa au avut o mică pauză cu alegerile din Israel, în rest tot globul cred că e interesat de marile întrebări pe care le va propune Iohannis!

Dacă vreți să vorbim despre roșii, bine, dacă nu, rămâneți cu Toader al vostru!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE