11.09.2019

Declarație de presă susținută de Viorica Dăncilă, prim-ministrul României și președintele PSD, la Guvern

PSD

Bună ziua! În calitate de prim-ministru, am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și, dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România și românii, și au decis să respecte votul oamenilor din 2016 și programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm pentru imaginea României pe plan extern, mai ales în acest moment, când trebuie să susținem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană.

Pornind de la interesele României, pornind de la interesele românilor, am luat decizia de a nominaliza reprezentanți ai ALDE pentru cele trei portofolii vacante. Deci, am transmis către președintele României următoarele nominalizări: pentru portofoliul Mediului și viceprim-ministru, Grațiela Gavrilescu; pentru portofoliul Energiei, domnul Ion Cupă; pentru portofoliul Relației cu Parlamentul, domnul Ștefan Băișanu. De asemenea, având în vedere că pe data de 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne și trebuie să pregătim în primul rând alegerile prezidențiale, dar să răspundem și provocărilor actuale, de asemenea, având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru Ministerul Afacerilor Interne, domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister; pentru Ministerul Educației Naționale, doamna Camelia Gavrilă; pentru funcția de viceprim-ministru, domnul Dan Matei. Sper ca de această dată domnul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României, nu drept candidat pentru această funcție, și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România.

Este un demers important, este important să asigurăm stabilitate, este important să dăm dovadă de responsabilitate și cred că, dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesul României și al românilor. Trebuie să acționăm astfel încât oamenii să își primească salariile, pensionarii să își primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt așteptate de către români și cred că atunci când este vorba despre interesul României, de interesul românilor, indiferent de funcția pe care o ocupăm, trebuie să acționăm cu foarte multă responsabilitate.

În această după-amiază voi trimite cele șase propuneri către Palatul Cotroceni.

Vă mulțumesc!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE