05.11.2018

Conferință de presă susținută de președintele PSD Liviu Dragnea după CExN, la Parlament

PSD

Întrebare: De ce ați început cu cei doi, deși la ultimul CEX au fost unsprezece care au votat împotriva dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Astăzi nu s-a discutat, nu s-a dezbătut, nu s-au făcut propuneri de a fi excluși colegi care au semnat o anume scrisoare sau care au susținut o anume scrisoare. După Comitetul Executiv Național din septembrie, când s-a hotărât prin vot să nu se susțină acea scrisoare, să nu se mai continue cu acest tip de acțiuni și toată lumea să încerce să activeze în partid pentru a susține programul de guvernare național, pentru a susține programele de guvernare locală, pentru a susține legile în Parlament și aceste lucruri au fost propuse de atunci chiar de către cei care au semnat acea scrisoare sau au susținut-o, s-a convenit la propunerea mea, eu atunci nefiind de acord cu niciun fel de măsură, cum nu sunt de acord nici acum să se fi luat atunci vreo măsură, ca toată lumea să se ocupe de ceea ce trebuie să facă un partid, și anume să funcționeze, să fie unit și să sprijine Guvernul care pune în practică un program de guvernare. Din păcate, ulterior au apărut înregistrări de la niște ședințe pe care le-a condus domnul Adrian Țuțuianu.

Ce am spus în interior spun și aici: condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra ședințele interne de partid, ale oricărui partid, dar acele afirmații ale domnului Țuțuianu au supărat cea mai mare parte dintre membrii de partid – vorbesc nu numai de membrii CEX, ci și de membrii noștri de partid și nu numai. Ieri am avut o discuție de câteva ore, de șase-șapte ore; înainte de fiecare Comitet Executiv majoritatea președinților și vicepreședinților vin la o discuție. Este un obicei vechi: nu restaurante, aici, la Parlament, ne-am văzut ieri. Toți au fost foarte încărcați și foarte supărați că după acel Comitet Executiv Național. O parte dintre colegi au continuat să acționeze împotriva acestui partid. Astăzi, foarte mulți colegi i-au reproșat domnului Țuțuianu acele afirmații. Chiar dacă, repet, nu-s de acord și condamn cu toată fermitatea modul în care s-a procedat să se înregistreze între ei la acea ședință, afirmațiile au rămas.

Domnul Țuțuianu, în timpul ședinței de astăzi, a spus că ar putea, dacă e cazul, să-și ceară scuze, dar că în continuare își menține toate afirmațiile. Colegii noștri n-au fost de acord cu această abordare. Lucrurile grave spuse acolo nu pot fi șterse.

Eu vă spun ca o sinteză din ceea ce s-a discutat: tot după acel Comitet Executiv am sperat cu toții, în frunte cu mine, că după două-trei zile de supărare, care poate fi firească, oamenii încep să se apuce de treabă, domnul Neacșu să-și exercite efectiv funcția de secretar general și să acționeze conform statutului pentru organizarea partidului, pentru supravegherea organizării structurilor noastre județene, tot ceea ce are prevăzut ca atribuții și competențe. Din păcate, după acel Comitet Executiv Național, domnul Neacșu nu a mai ajuns la Kiseleff la acțiunile de acest gen.

În schimb, mulți colegi parlamentari și președinți de organizații au spus în ultimele săptămâni că sunt chemați parlamentari să adere la un proiect, n-au înțeles foarte bine care este proiectul, iar în ultimele zile au apărut din partea opoziției oameni care au spus că există o negociere între domnul Neacșu și lideri ai opoziției care au fost asigurați că vor avea un număr suficient de voturi pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Toate aceste lucruri, spuse pe larg în cadrul acestei ședințe, au făcut ca mult peste două treime din cadrul Comitetului Executiv Național, 54 sau 55, să voteze excluderea celor doi colegi. Am spus-o de astăzi, înainte să intru la ședință, v-am spus-o dumneavoastră, nu va fi o zi plăcută, dar convingerea mea este că au fost niște măsuri necesare. Cei doi colegi au spus și în sală că vor contesta această decizie, e un drept pe care-l au, este firesc să o facă. În schimb, sper ca toți ceilalți colegi să înțeleagă că obiectivele noastre rămân aceleași și că nu mai trebuie să furnizăm subiecte de dezbatere publică fără legătură cu programul de guvernare sau cu ceea ce-și doresc, într-adevăr, românii.


 

Întrebare: De ce nu a fost exclusă și Gabriela Firea?

Liviu Dragnea: Orice atac care se referă la mine nu mă face pe mine să cer colegilor mei din CEX să fie exclus cineva. Categoric nu! Numai în momentul în care constatăm – cea mai mare parte dintre noi – că depășește linia roșie, care înseamnă acțiuni care lovesc foarte serios în stabilitatea partidului și a majorității guvernamentale.


 

Întrebare: Ce se va întâmpla cu cei șapte din spatele celor doi excluși?

Liviu Dragnea: Din punctul meu de vedere, nimic rău. Nu au ajuns nici la mine, nici la alți colegi informații despre vreo acțiune care să urmărească racolarea unor parlamentari PSD care să nu voteze legi inițiate de majoritate sau de Guvern sau să voteze o eventuală moțiune de cenzură a opoziției.


 

Întrebare: Domnul Neacșu nega că ar fi avut discuții, dar a existat informația că nu vor mai vota la fel cu cei din coaliție. Cum stați cu majoritatea?

Liviu Dragnea: Majoritatea nu va fi influențată. Ceea ce au spus toți colegii în sală, absolut toți colegii, au spus-o din proprie inițiativă în fața întregului CEX, a fost faptul că nu vor vota împotriva Guvernului, împotriva legilor inițiate de majoritatea parlamentară. Sunt zicerile dumnealor.


 

Întrebare: Domnul Țuțuianu a declarat că știe că a fost înregistrat de Codrin Ștefănescu. Ați lămurit ceva legat de acest subiect?

Liviu Dragnea: Nu pot fi de acord cu așa ceva. Nu a fost Codrin Ștefănescu la acea întâlnire. Acea întâlnire, din câte am înțeles, a fost a organizației PSD Dâmbovița, din care Codrin Ștefănescu nu face parte. Nu putea să înregistreze cineva care nu era prezent acolo. Cel sau cei care au înregistrat au făcut un lucru rău, chiar au făcut un lucru rău. Și toți cei care au înregistrat până acum la ședințele CEX, înregistrări pe care dumneavoastră le-ați audiat de-a lungul vremii au făcut un lucru rău și fac în continuare un lucru rău. Nu-s de acord cu această manieră, dar nici nu pot să fiu de acord cu faptul că cineva îl bănuiește sau îl acuză pe Codrin Ștefănescu că a înregistrat acele discuții, din moment ce n-a fost prezent.


 

Întrebare: Cu ce ocazie v-ați deplasat în Brazilia cu domnul Pitiș, cu domnul Gheorghiaș, cu domnul Vișan de la TelDrum? Parchetul, marmura, geamurile, barul din casa dumneavoastră au fost plătite de TelDrum – ați cerut dumneavoastră acest lucru? Cum se explică faptul că TelDrum plătește facturile lunare ale fiului dumneavoastră și toată joaca lui cu mașinile tunate? Ce caută documentele dumneavoastră personale acasă la domnul Pitiș, în valiza doamnei Pene?

Liviu Dragnea: Eu nu știu ce ați publicat dumneavoastră, mi-au arătat colegii. Din câte mi-aduc aminte, există, totuși, niște instituții ale statului de drept în România, respectiv DNA, prietenii dumneavoastră, care cred că trebuie să investigheze și să dea răspunsuri la aceste întrebări. Eu n-am niciun fel de legătură cu acea valiză. Poze cu mine cred că sunt mii în țară, nu știu cine le ține, pe unde le ține, unii poate le țin pe tabletă, alții sub pernă, habar n-am, nu mă interesează unde sunt făcute, cum sunt capturate și cum au ajuns acolo! În ceea ce privește celelalte informații, TelDrum și nicio altă companie nu mi-a plătit nimic din ceea ce s-a realizat în vreo proprietate de-a mea, niciodată!


 

Întrebare: Nici camera majordomului?

Liviu Dragnea: N-am niciun majordom!


 

Întrebare: Așa scrie pe releveul casei dumneavoastră.

Liviu Dragnea: Ce releveu? N-am văzut, am avut puțină treabă la partid, am înțeles că acolo este vorba de schița unei clădiri foarte mari. Nu am așa ceva!

Întrebări, ceva, despre valiza cu dosarele lui Iohannis?


 

Întrebare: De ce ați inclus pe acel stick fotografii cu glume la adresa președintelui?

Liviu Dragnea: Eu n-am întocmit niciun stick.


 

Întrebare: În valiza dumneavoastră erau niște documente chiar de pe site-ul nostru. Când vă place și când nu vă place Rise Project?

Liviu Dragnea: Rise Project îmi place tot timpul.


 

Întrebare: În aceste dezvăluiri din valiza pe care au găsit-o…

Liviu Dragnea: Au găsit-o sau au primit-o? Un localnic din Teleorman?


 

Întrebare: …sunt capturi cu mailuri dintre fiul dumneavoastră și Petre Pitiș. Știți să aibă vreo legătură cu Petre Pitiș?

Liviu Dragnea: Nu. Iar dacă sunt mailuri între ei, să fie sănătoși amândoi! Să le explice.


 

Întrebare: Dumneavoastră aveți vreo legătură cu Petre Pitiș?

Liviu Dragnea: N-am niciun mail cu Petre Pitiș!


 

Întrebare: Fiul dumneavoastră îi cerea bani împrumut ca să nu vă ceară dumneavoastră!

Liviu Dragnea: Înseamnă că știa că nu-i dau!


 

Întrebare: Vi se pare moral?

Liviu Dragnea: Nu facem astfel de analize. Dacă acele documente sunt reale, eu sunt absolut convins că în această speță, dacă nu cumva sunt documente care au plecat din DNA ca să ajungă în Teleorman și după aceea la Rise Project, că a apărut și această teorie, dar eu nu cred că cineva din DNA a făcut vreodată așa ceva, trebuie să le investigheze. Sigur că n-au timp să investigheze toate neregularitățile, nelegalitățile dintre Iohannis și apropiații lui, dar pe acestea sigur că le vor investiga. Sper să ajungă la niște răspunsuri.


 

Întrebare: Există inclusiv o plată către soțul președintei CSM din conturile TelDrum.

Liviu Dragnea: Habar n-am!


 

Întrebare: Spuneați că sunteți supus presiunilor zi de zi. De ce nu v-ați gândit să vă dați demisia?

Liviu Dragnea: Pentru a nu pune în pământ, pentru a nu bloca niște obiective majore pe care mi le-am asumat încă din 2016. Acesta este motivul.


 

Întrebare: Nu credeți că ați putea intra sub incidența articolului din statutul PSD, dăunând imaginii partidului?

Liviu Dragnea: Se pare că partidul, în marea lui majoritate, consideră altfel, că trebuie să ducem la capăt ceea ce am stabilit, în discuțiile pe care le-am avut cu sute de primari în ultima perioadă, chiar astăzi au venit direct aici să discutăm, cu colegi de partid, cu membri de partid, cu simpatizanți de partid, m-au făcut să decid nu acum, ci mai demult, că aceste lucruri trebuie duse la capăt. Altcineva nu le va putea duce. Nu doresc altui coleg să aibă inconștiența mea să se lase ciuruit în acest fel.


 

Întrebare: Au fost nemulțumiri și față de Ion Mocioalcă, Ciprian Pandea. Ați luat vreo decizie în acest sens?

Liviu Dragnea: Au venit 35-37 de primari de la Caraș Severin, am avut o discuție cu ei, le-am cerut scuze că s-a întârziat atât de mult în Comitetul Executiv Național. Vom discuta aceste chestiuni legate de diferite organizații, nu neapărat de a schimba pe cineva, ci pentru a încerca să aflăm care este starea reală a organizației și care sunt măsurile cele mai bune pentru ca acea organizație să reintre în normal și să funcționeze.


 

Întrebare: Nu sunteți mulțumit de conducerea acestor două organizații?

Liviu Dragnea: Va trebui să discutăm la fel cum am discutat și astăzi, deschis, cu argumente, față în față, despre fiecare caz în parte. Nu e vorba dacă sunt eu sau nu mulțumit, ci despre capacitatea de a obține rezultate așa cum au obținut în anii trecuți aceste organizații.


 

Întrebare: A fost stabilit un CEX pentru remanieri?

Liviu Dragnea: Am discutat că vom face săptămâna viitoare acest Comitet Executiv Național, după ce se întoarce și doamna prim-ministru cu ceilalți colegi. Ne vom pune de acord și vom stabili ziua când va fi acest CEX.


 

Întrebare: Sunt informații că nu-l mai susțineți pe Tudorel Toader.

Liviu Dragnea: Nu e adevărat. Eu îl susțin.


 

Întrebare: Credeți că trebuie dusă la capăt procedura de revocare a procurorului general?

Liviu Dragnea: Da. Din ceea ce a prezentat domnul Toader și din ceea ce a ieșit ulterior în presă dintr-o altă valiză, cred că lucrurile acolo sunt mult mai grave decât ceea ce a prezentat domnul Toader. Vorbim de unul sau doi oameni care au fost numiți în funcție prin decret prezidențial după ce în prealabil clasaseră niște dosare pentru cel care i-a numit în funcție. Aici nu cred că e vorba doar de o problemă de moralitate, e și o problemă de încălcare a legii, de un conflict de interese și poate și de alte lucruri. Nu sunt specialist și nu mă pricep, dar în aceste chestiuni trebuie făcută lumină, chiar dacă se încearcă să se acopere acest scandal cu două valize, cu alte scrisori primite din Madrid sau din alte orașe, aceste fapte rămân. Ele nu pot fi îngropate.


 

Întrebare: Nu a fost viciată procedura de acea gafă a lui Tudorel Toader?

Liviu Dragnea: De ce?


 

Întrebare: A încurcat Lazării!

Liviu Dragnea: Din câte îmi aduc aminte, erau vreo douăzeci de puncte acolo. Repet, toate aceste chestiuni vor trebui lămurite și sigur vor fi lămurite mai devreme sau mai târziu. Fapta rămâne, indiferent că a greșit domnul Toader, că n-a greșit domnul Toader, că a confundat Cristian cu Augustin. Ceea ce s-a întâmplat este realitate.


 

Întrebare: Unii social-democrați ne-au declarat că ați transmis că ministrul Justiției s-a făcut de râs.

Liviu Dragnea: N-am spus că s-a făcut de râs, am spus că a gestionat greșit subiectul respectiv, în sensul că trebuia să arate „docomentul” imediat. Dar pe fond procedura declanșată de ministrul Toader are susținerea noastră, pentru că ceea ce a prezentat în cele douăzeci de puncte sunt lucruri corecte.


 

Întrebare: Pe Călin Popescu-Tăriceanu l-ați lămurit în privința cifrelor de la Ministerul de Finanțe? V-a lămurit de ce a spus că România nu e pregătită să preia președinția Consiliului UE?

Liviu Dragnea: Partea a doua a întrebării, și anume afirmațiile domnului Tăriceanu cu privire la capacitatea sau incapacitatea României de a gestiona președinția Consiliului Uniunii Europene au fost lămurite chiar de domnia-sa într-o emisiune televizată și pentru mine a fost clar și suficient. Și din acest motiv, acest subiect nu a fost abordat vineri, când ne-am întâlnit. A dat lămuriri public, nu doar mie, ca să vadă toată țara, ceea ce cred că a fost o decizie bună și au fost afirmații, din punctul meu de vedere, lămuritoare.


 

Întrebare: Anul trecut pe vremea aceasta mergeați la audieri la DNA. Marian Neacșu vă susținea, vă amintiți?

Liviu Dragnea: Da. Nu numai el.


 

Întrebare: Ați avut în calcul acele zile în care Marian Neacșu vă era alături?

Liviu Dragnea: N-am înțeles întrebarea, dacă „am avut în calcul” acele zile, dar pentru mine nu a fost o zi plăcută astăzi. Partidul Social Democrat nu este un partid de maimuțe, cum a spus domnul Țuțuianu, este un partid cu oameni cu personalitate foarte puternică și o știți foarte bine, că aveți comunicare cu majoritatea dintre ei. Știți foarte bine că sunt oameni cu personalitate care nu pot fi luați de nas, să li se spună cum să voteze. Membrii CEX nu pot fi convinși sau constrânși să voteze într-un anume fel. Deci, nu a fost doar o problemă a mea cu Marian Neacșu sau cu Adrian Țuțuianu, a fost o dorință, o solicitare fermă, fără niciun fel de ezitare a celor care au votat, iar argumentele pentru aceasta au fost spuse ieri după-amiază în acea discuție lungă de șapte-opt ore, cum au fost spuse și astăzi.


 

Întrebare: Nu considerați că acest CEX a devenit un „Comitet al Execuțiilor”?

Liviu Dragnea: Eu consider că acest Comitet Executiv încearcă să țină partidul în direcția pe care a pornit și să ajute partidul să reziste la toate atacurile, și din interior, și din exterior. Nu cred că Comitetul Executiv Național a mai exclus pe cineva în ultima perioadă. Ultima excludere de care țin minte a fost cea a lui Valeriu Zgonea, la care eu atunci am ieșit din sală. N-am fost de acord cu ea. Acum n-am mai ieșit din sală, pentru că acum cred că a fost o măsură necesară. O spun cu tot regretul. Știu că sunt amândoi supărați, au tot dreptul să fie supărați, știu că poate sunt foarte încărcați de dușmănie și de sentimentul că poate li s-a făcut o nedreptate. Dacă au maturitatea, înțelepciunea și dacă ceea ce au spus în intervențiile lor e adevărat, atunci își vor lua un termen să se gândească că poate ceilalți 50 și ceva de colegi nu au greșit toți și nu toți și-au bazat decizia pe informații greșite sau incomplete. În situații de acest gen, ar trebui să se gândească dacă nu cumva Comitetul Executiv de azi a avut dreptate. E decizia lor ce au de gând să facă în continuare, cum să acționeze în continuare. Dacă ceea ce au spus în intervențiile lor în Comitetul Executiv de astăzi este adevărul, vor acționa într-un anume fel. Dacă vor acționa altfel, înseamnă că ce au spus astăzi sunt doar minciuni.


 

Întrebare: Vocile se accentuează în ultimul timp. N-o să faceți nimic împotriva celor care vă contestă?

Liviu Dragnea: Care sunt acei oameni?


 

Întrebare: Gabriela Firea.

Liviu Dragnea: Dar nu puteți s-o multiplicați. Că doamna Firea are multe intervenții, da, dar este aceeași persoană!


 

Întrebare: Ion Mocioalcă, Mihai Tudose, Paul Stănescu…

Liviu Dragnea: Nu i-am văzut azi contestând. Nu au zis nimic azi în Comitetul Executiv Național. Mă pot contesta pe mine, este foarte bine. Dacă așa se descarcă, este foarte bine, dar fiecare trebuie să își facă treaba acolo unde este pus. Că e la Primăria Capitalei, că e la Ministerul Dezvoltării, că e în Parlament, că e chestor, că e secretar, șef de comisie sau deputat sau președinte de organizație, trebuie să facă ceea ce a promis că va face înainte să ajungă în acea funcție. Acesta trebuie să fie principalul obiectiv. Dacă mai are timp și de alte jocuri politice, e-n regulă, dar dacă le rezolvă pe cele administrative și economice, atunci vor avea toată susținerea mea.


 

Întrebare: Domnul Tăriceanu spunea că nu va face nicio schimbare în privința miniștrilor ALDE. E nevoie de schimbare doar la nivelul PSD?

Liviu Dragnea: Și eu, și colegii mei respectăm și am respectat și vom respecta deciziile politice pe care le iau colegii noștri din coaliție, respectiv colegii de la ALDE, drept pentru care nu am de ce să comentez.


 

Întrebare: Aveți mulți colegi care spun că Ministerul Justiției este al PSD…

Liviu Dragnea: Este al PSD. Nu cred că cineva contestă acest lucru. Este al PSD, e gestionat de către PSD.


 

Întrebare: Veți discuta despre activitatea domnului Toader?

Liviu Dragnea: Sigur că da. Despre fiecare ministru se va discuta foarte deschis. Sincer, eu nu am văzut o poziție publică a cuiva de la ALDE în care să exprime acest lucru, că domnul Toader este asumat de ALDE. Hai să fim riguroși: și domnul Tăriceanu a spus ultima dată că, într-adevăr, e postul PSD, și PSD poate să își exprime aprecierea foarte mare pentru un ministru ALDE, de exemplu domnul Meleșcanu. Putem să ne exprimăm foarte mult aprecierea pentru politica externă pe care o gestionează, dar nu înseamnă că e asumat de noi. Este responsabilitatea ALDE pe care am convenit-o inițial, când s-a construit această guvernare, așa cum și Ministerul Justiției a revenit în responsabilitatea Partidului Social Democrat, care are dreptul și să nominalizeze, și să retragă pe cel care ocupă acest post, așa cum are dreptul s-o facă pentru oricare membru al Guvernului din partea Partidului Social Democrat.


 

Întrebare: Ce ați vrut mai exact cu acea valiză? Presa vorbește de toate acele lucruri.

Liviu Dragnea: Am vrut să vă prezint doar o primă valiză din valizele care vor mai urma, cu ilegalități comise de oameni cu funcții înalte în țară și care nu sunt investigate și despre care nu se vorbește. O să folosesc această metodă, cred că data viitoare nu mai cumpăr valize, o să cumpăr ceva mai ieftin, o geantă, ceva, ca să readuc în atenția publicului niște fapte foarte grave. Sigur că am primit doar această întrebare în această conferință de presă, adică acele lucruri sunt trecute la „și altele” sau sub tăcere sau se intenționează mereu să fie acoperite de alte invenții. Dar acele fapte grave rămân.


 

Întrebare: Dar sunt discutate!

Liviu Dragnea: Da, le tot ridicăm, le tot ridicăm! De exemplu, dumneavoastră mai știți, că eu nu știu, din câte îmi aduc aminte, Luju a făcut o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Se mai vorbește ceva? Nu! Probabil că e undeva ascunsă într-un sertar.


 

Întrebare: Dumneavoastră vă asumați vreo vină pentru ce se întâmplă în PSD?

Liviu Dragnea: Am tot răspuns până acum, domnișoară, am dat răspunsuri suficiente.


 

Întrebare: Când v-ați văzut ultima oară cu Petre Pitiș?

Liviu Dragnea: Cred că-s mai mult de 10-15 ani, când era consilier județean. Domnișoară procuror, faceți publice întrebările acestea? Se fac la Procuratură, nu aici.


 

Întrebare: Exista și un cont bancar acolo…

Liviu Dragnea: Eu bănuiesc că toate conturile mele sunt verificate de ani de zile cu lupa.


 

Întrebare: V-ați întâlnit azi și pentru CNA și ASF. Ce ați decis?

Liviu Dragnea: Sunt niște propuneri pe care le susținem, am dat vot pe ele, nu am lista la mine. Mâine o să le comunicăm colegilor în grupurile reunite. Sunt mai multe variante.


 

Întrebare: De ce ați decis să îl susțineți pe Leo Badea și nu pe Viorel Ștefan?

Liviu Dragnea: Aceasta este linia. Eu aseară le-am spus colegilor mei că eu îl susțin pe Viorel Ștefan. Astăzi, colegii din Comitetul Executiv Național au ridicat o problemă destul de delicată. Sigur, nu are foarte multă conotație politică, dar este o problemă umană, așa au caracterizat-o. Lui Leo Badea i s-a cerut anul trecut să-și depună candidatura pentru funcția de președinte la ASF, renunțând la mandatul de parlamentar, dându-i-se asigurări că va fi susținut și pe următorul mandat, care este mandat plin. Colegii au spus că nu ar fi deloc corect față de domnul Badea ca după ce a fost asigurat de către partid că după acel an, acel sfârșit de mandat, va fi susținut în continuare, acum să nu mai fie susținut. Vom mai avea o discuție mâine dimineață, dar, într-adevăr, este o situație delicată.


 

Întrebare: Ce se va întâmpla cu Viorel Ștefan?

Liviu Dragnea: Viorel Ștefan are susținerea mea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproș pe care i-l fac, nici măcar reproș, este că nu a fost hotărât în ultima perioadă, în ultimul an, pe ce drum sau pe ce cale să meargă în carieră. Este singurul reproș pe care i-l fac. Viorel Ștefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult.

Vă mulțumesc mult și vă doresc o seară plăcută!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE