09.08.2019

Viorica Dăncilă: Vom lansa în următoarele săptămâni platforma Guvernului pentru ordine şi siguranţă

Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat că o platformă a Guvernului pentru ordine şi siguranţă, ca punct central de informare şi dialog, va lansată în următoarele săptămâni.

"Vom lansa în următoarele săptămâni platforma Guvernului pentru ordine şi siguranţă, punct central de informare şi dialog pe aspecte ce ţin de respectarea legii şi siguranţa românilor", a precizat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

"Astăzi s-au împlinit două săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Tragedia de la Caracal ne-a adus în faţă imaginea unei cruzimi inimaginabile, care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să ducem un adevărat război. Ne-a arătat că trebuie să schimbăm legi, reguli, oameni din funcţii, atitudini. Nu am ezitat nicio secundă să fac schimbările necesare în aceste două săptămâni şi nu voi ezita nici de acum înainte. Aşa cum ştiţi, am demis întreaga conducere a instituţiilor responsabile şi mai departe pe toţi cei care au gestionat atât de greşit acest caz. Există anchete în desfăşurare pentru modul în care aceşti oameni au acţionat. Cine nu îşi înţelege misiunea şi nu poate rezona cu ea pleacă. Cine îşi bate astfel joc de instituţia pe care o reprezintă pleacă. Iar cine trebuie să suporte implicaţiile legale pentru greşelile lui o va face. Vor fi sancţionaţi, fiecare, pentru orice eroare dovedită, aşa încât să rămână cei care îşi fac bine meseria, cei pentru care primează interesul cetăţeanului", a adăugat Viorica Dăncilă.