24.07.2018

Viorica Dăncilă: Vom acorda ajutoare de urgență comunităților afectate de inundații

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi, 24 iulie 2018, că se vor oferi ajutoare de urgenţă pentru localităţile afectate de inundaţii, solicitând totodată autorităţilor locale atenţie maximă în zilele următoare pentru a interveni acolo unde se impune.

"În ultimele zile au fost înregistrate episoade de ploi abundente, care au generat inundaţii în mai multe comunităţi şi am văzut că prognoza pentru următoarele zile indică aceleaşi fenomene meteo. Efectivele Ministerului de Interne sunt în teren, au intervenit cu promptitudine şi iau toată măsurile necesare pentru a ajuta comunităţile să treacă peste aceste momente dificile cauzate de precipitaţii. Peste tot în localităţile afectate se vor derula activităţi de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pagube pentru a putea cunoaşte cu exactitate ce intervenţii sunt necesare la nivel de Guvern şi vom continua să acordăm ajutoare de urgenţă. Am solicitat Ministerului de Interne şi autorităţilor locale atenţie maximă astfel încât pentru orele şi zilele următoare să putem să prevenim cât mai mult şi să intervenim de urgenţă acolo unde se impune", a declarat premierul la începutul ședinței de guvern.