02.04.2019

VIDEO Viorica Dăncilă: România a fost şi este unul dintre contributorii importanţi la operaţiile şi misiunile NATO

PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, 02 aprilie 2019, la şedinţa comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 70 de ani de existenţă a NATO, la Palatul Parlamentului, că România a fost şi este unul dintre contributorii importanţi la operaţiile şi misiunile NATO.

"În 2019 ne vom menţine printre primele cinci state contributoare cu trupe la misiunea din Afganistan. Vom contribui, de asemenea, la coaliţia globală. Expresia ultimă a angajamentului asumat de România o reprezintă sacrificiul militarilor români care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii aliate. Gestul lor trebuie să ne reamintească de lecţiile învăţate în fiecare etapă a parcursului nostru euroatlantic. Doar astfel vom putea oferi şi altora opţiunea alegerii unui drum nou şi, sigur, având conştiinţa faptului că securitatea tuturor depinde de angajamentul individual al fiecăruia dintre noi", a spus Viorica Dăncilă. 

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE