23.01.2019

Participarea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

În contextul vizitei pe care o efectuează la Bruxelles, în perioada 23-24 ianuarie a.c., prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, 23 ianuarie a.c., la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul președintelui Parlamentul European, Antonio Tajani. La eveniment au participat atât înalți oficiali europeni, cât și membri marcanți ai comunității evreiești europene și internaționale.

Prim-ministrul român a susținut o alocuțiune în deschiderea evenimentului, în care a evocat memoria victimelor Holocaustului, subliniind, totodată,  necesitatea consolidării eforturilor comune europene și internaționale de combatere a antisemitismului și a proliferării oricăror forme de discriminare.

De asemenea, premierul a prezentat importanța pe care o acordă Guvernul României măsurilor de combatere a rasismului, intoleranței, xenofobiei, precum și a discursului bazat pe ură, ca parte integrantă a programului asumat de România la Președinția Consiliului Uniunii Europene.