02.04.2019

VIDEO Liviu Dragnea: Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO reprezintă singura cale pe care România poate merge

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat, marţi, 02 aprilie 2019, la şedinţa comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 70 de ani de existenţă a NATO, la Palatul Parlamentului, în care a afirmat că apartenenţa şi prezenţa activă în NATO reprezintă singura cale pe care România poate merge în actualul context internaţional.

"Înainte de toate celelalte lucruri, suntem români, înainte de toate trebuie să gândim şi să acţionăm româneşte, trebuie să fim conştienţi cu toţii că aderarea la NATO nu a fost un obiectiv politic, cum se mai spune uneori, apartenenţa la NATO a fost şi este un obiectiv naţional. Românii trebuie să fie mereu uniţi în jurul marilor obiective naţionale, iar, aşa cum am spus-o, asigurarea securităţii şi stabilităţii României reprezintă cel mai important obiectiv naţional. Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO reprezintă singura cale pe care putem merge în actualul context internaţional şi când spun acest lucru nu mă refer doar la beneficiile de securitate pe care ni le oferă acest parteneriat. NATO nu este doar o alianţă militară, e mai mult decât atât, este singura garanţie a stabilităţii lumii democratice", a spus Liviu Dragnea.