10.12.2018

FOTO/VIDEO Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit la Parlament

PSD

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni 10 decembrie 2018, la Parlament. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că majoritatea parlamentară la Camera Deputaţilor va fi testată la primul vot care se va da în plen, susţinând că ea există "în continuare fără nicio problemă".

"Majoritatea la Camera Deputaţilor se va vedea la primul vot, ca să discutăm riguros. Majoritatea în plenul Parlamentului este în continuare fără nicio problemă", a precizat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este deschisă unei noi discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema numirii noilor miniştri de la Dezvoltare şi Transporturi, dar a adăugat că, în cazul în care o astfel de întâlnire nu va avea loc, singura alternativă este aceea de a aştepta decizia CCR.

"Dacă domnul președinte va avea disponibilitatea, dacă va dori să discutăm despre aceste două numiri, așa cum am procedat de fiecare dată, voi avea toată deschiderea de a purta această discuție. Dacă nu, nu avem decât o singură alternativă, cea de a aștepta hotărârea Curții Constituționale, pentru că am văzut că domnul președinte nu vrea să facă nicio nominalizare până la decizia Curții Constituționale. Legat de acest lucru, m-au uimit foarte mult – și cred că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple – declarațiile domnului președinte care, pornind de la aceste nominalizări care sunt atributul prim-ministrului , a venit cu acele declarații și cu acele jigniri, să spun, care cred că nu trebuie făcute nu numai de președintele României, dar cred că de nimeni, nu numai împotriva unei femei prim-ministru, ci împotriva oricărei femei. Mi se pare o atitudine pe care nu trebuie să o aibă președintele României. Încă o dată, spun că aceste lucruri nu fac decât să adâncească falia dintre președinte, instituția prezidențială, și prim-ministru și cred că este ceea ce ne trebuie cel mai puțin în această perioadă în care miniștrii au început să preia președinția Consiliului Uniunii Europene," a declarat Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE