05.04.2019

FOTO Liviu Dragnea: După guvernarea Năstase s-a ales praful de sistemul de irigaţii

Președintele PSD Liviu Dragnea a efectuat vineri, 05 aprilie 2019, o vizită de teren la sistemul de irigații din cadrul Amenajării Gălățui Călărași, împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. În cadrul vizitei, președintele PSD a declarat că "singurul guvern care a avut curaj să înceapă un program de reabilitare înaintea noastră a fost guvernul Năstase. (...) După guvernarea Năstase s-a ales praful de sistemul de irigaţii".

"Sistemul de irigaţii - vorbim de un miliard de euro până în 2020 pe care l-am stabilit împreună să fie alocat pentru această lucrare care este de o importanţă naţională strategică şi vitală pentru agricultura românească. Se vor iriga la finalul anului 2020 două milioane de hectare. Dar mai aveţi canale pentru aproape un milion de hectare, pe care o să le descoperiţi tot cum le-aţi descoperit şi pe celelalte şi pe care trebuie să le reabilităm. Deci vreau până în toamnă să ne prezentaţi programul. (...). Din păcate, de 20 şi ceva de ani s-a făcut prea puţin pentru acest sistem şi a fost devalizat. Singurul guvern care a avut curaj să înceapă un program de reabilitare înaintea noastră a fost guvernul Năstase. (...) După guvernarea Năstase s-a ales praful de sistemul de irigaţii. Asta e ceva de neiertat. Sunt bune îngrăşămintele, sunt bune şi soiurile, dar dacă nu există apă nu putem vorbi de producţii mari. Ne dă posibilitatea tuturor românilor să putem avea acces la produse româneşti, la produse curate, bune, sănătoase", a spus Liviu Dragnea.